Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger-Randaberg
16. mai tar KIL imot tabelljumbo Randaberg til 17.mai-vorspiel på Gjemselund. Da har KIL mulighet til å ta et langt steg bort fra nedrykksstreken.


KIL kommer fra tre sterke seire. Først feide vi Fjellhamar ut av cupen med solide 10-0. Så slo vi Sandefjord borte (2-1) etter å ha ligget under 1-0. I torsdagens cupkamp var det Skeid som fikk merke at KIL er inne på vinnersporet. Etter en dramatisk slutt vant KIL 4-3.

Mandag kommer Randaberg til Kongsvinger. Randaberg rykket opp til Adeccoligaen denne sesongen, og er spådd et kort opphold. Laget står med fattige ett poeng så langt i sesongen. Det poenget kom hjemme mot Mjøndalen i sist serierunde. Lagets spillere er ikke akkurat kjent for å være notoriske målskårere. Laget har puttet tre mål i motstandernes goal. På den andre siden har tidligere KIL-målvakt Olav Dalen hentet ti baller ut av eget mål i serien. I oppgjøret mot Bryne tapte Randaberg 7-0.

Mye tyder på at KIL-gutta etter en elendig start på sesongen har fått selvtilliten tilbake. Tre seire på rad i serie og cupen bør ha hatt en positiv innvirkning på spillerne, selv om kampen mot Skeid ble vel spennende etter at Oslo-laget fikk en spiller utvist på 3-1 ledelse til KIL og likevel klarte å hente seg opp til 3-3. Randaberg tok seg videre i cupen på onsdag, med en 3-2 sier over Flekkerøy.

Dog sliter enkelte KIL-spillere med småskader. Ørjan Berg Hansen sto over kampen mot Skeid. Dosso satt av ukjente årsaker ikke på benken. Det kan vel tyde på at ha også sliter litt. Tobias Holmen Johansen var heller ikke på benken. Han slet også med skade, men skal ifølge våre kilder være klar til søndag. Ettersom avisa Glåmdalen ikke har skrevet et ord om skadesituasjonen i KIL tar vi det som et tegn på at de nevnte spillere ikke er alvorlig skadde. Derfor tror vi de er klare til vorspielskamp mot Randaberg på mandag.

Med seier i kampen tar KIL et langt steg fra nedrykksstriden, selv om andre lag bak dem skulle ta poeng. Ja, vi vil med seier kunne være med i tabelltoppen. Så jevnt er det i årets utgave av Adeccoligaen.

KIL skal ha et langt bedre lag enn Randaberg – på papiret. Det samme skrev vi i forkant av Hødd-kampen. I den kampen klarte vi bare å få med oss ett poeng. Likevel har vi klokketro på tre nye KIL-poeng mandag ettermiddag. Güven er frisk, Tuelo er i ferd med å finne tilbake til superformen og skal vi tro Brogeland er også Kim Holmen på gang. Derfor er det dessverre lite som tyder på at Magnus Solum er å finne i startoppstillingen mandag. Vi gleder oss over at Mats Diego Skårdal som vikarierte for Berg Hansen i cupkampen tok vare på sjansen og leverte varene. Men med Berg Hansen klar for kamp må nok den talentfulle midtbanespilleren fra Buskerud varme benken.

Vi forventer ikke en kamp der KIL overkjører Randaberg, men vi forventer en kamp der KIL har kontroll og spiller sitt eget spill.

Vi tror KIL stiller med følgende lag (4-4-2 formasjon):


Holmen Johansen - Linnes, Førsund, Shindika, Fazlagic - Tuelo Johannesen, Krogh Gerson, Berg Hansen, Aas - Holmen, Güven.

Til tross for denne lagoppstillingen tror vi det er gode muligheter for at både Skårdal og Solum får vist seg frem i løpet av kampen.

Vi gleder oss til gjensyn med Olav Dalen, som dessverre ikke fikk ny kontrakt med KIL. KILsk er glad for at en så solid keeper fikk kontrakt med et annet Adeccoligalag. Ifølge en lokal sportsjournalist som følger Dalens nye klubb er man storfornøyd med signeringen og mener det er han som kan redde klubben fra nedrykk. Vi har vært i kontakt med sportsjournalisten som mener at Dalen ene og alene kan sikre klubben 12 poeng.

De poengene kommer ikke på mandag, tror vi. Glasskula ser at KIL vinner 3-0. Tre målskårere sikrer seieren. Güven, Tuelo og Solum putter hvert sitt mål.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud