Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Sandefjord - KIL
Søndag møtes to lag som begge ble tippet å kjempe i toppen av Adeccoligaen. Hittil kjemper de nesten nederst begge to. Det er duket for ”bunnoppgjør” i Vestfold-byen.


KIL har rett og slett hatt en bedriten start på årets sesong. Hittil har vi møtt fire lag som alle var spådd det trasige liv på nederste del av tabellen. Oppsummeringen etter de fire første, er stusslige fire poeng. Sandefjord står med fem poeng og innehar plassen foran KIL. Altså nr 10.

KIL gikk på poengtap mot Hødd sist serierunde, etter at laget fra Ulsteinvik skåret på overtid. Tidligere på dagen lo vi av HamKam som kapret ett poeng i Bodø. Senere på ettermiddagen skammet vi oss over at et nyopprykket lag kjempet seg til et poeng borte mot laget som rykket ned fra fjorårets Tippeliga. Det var flaut, men fortjent. For som de fleste vet handler fotball om å skåre flest mål, og ikke om å ha ballen mest i beina.

Vi forventer større innsats i en tøff bortekamp mot Sandefjord. Og ikke minst forventer vi mer engasjement fra KIL-benken. Alle husker hvor pinlig det var da Eide og Kristiansen ledet KIL etter at Thomas Berntsen ble kicket ut. De to var mer aktive lommetennis-spillere (med seg selv) enn trenere som jaget laget fremover. Samme tendensen så vi mot Hødd. Brogeland/Eide satt bokstavelig talt på plastikkbenken. Det finnes et ord i det medisinske leksikon som heter liggesår. Det spørs om ikke det medisinske apparatet måtte behandle sittesår etter Hødd-kampen.

Så til KILs motstander, Sandefjord. Laget kom fult fortjent og desidert sist i Tippeligaen 2010, og satser på opprykk i år. Laget har beholdt stammen i troppen og hentet flere spillere. Sist kamp tapte de 4-2 borte mot Mjøndalen, der Espen Nystuen ble utvist i 1. omgang. Likevel skal vi ta med oss at SF skåret to mål med ti mann på banen.

Men det røde kortet til Espen, som var veldig strengt idømt, betyr at det ikke blir noen twist foran KIL-fansen. Han må sone sin straff mot sitt favorittlag. Og det er kanskje likegreit. Kim Holmen ville nok aldri vunnet en hodeduell med Espen, selv om Lia Svarten lå på alle fire og beitet gress. Dog får vi mest sannsynlig et gjensyn med Peter Magnusson som prøvespilte for KIL før sesongen. Han ble ikke funnet god nok, men i Sandefjord var det husrom. Måtte det bli slik at han søndag viser hvorfor han ikke var god nok for KIL.

Sandefjord har møtt tøff motstand i år; uavgjort hjemme mot hønsa i serieåpningen, før det ble poengdelig i Bodø. I tredje serierunde sendte de Alta hjem med tre baklengsmål i bagasjen. Og som nevnt ble det årets første tap i sist serierunde.

Sandefjord gikk lett videre i cupen. KIL massakrerte Fjellhamar og vant 10-0 etter femten startminutter med rusten fotball. Endelig viste KIL at laget kan spille god fotball og skåre mål. Endelig viste Tuelo hva som bor i han. Endelig skåret Kim Holmen, selv om ha satt ballen himmelhøyt over fra fem meter ved to anledninger. Og igjen viste Magnus Solum at det ikke var tilfeldig at han skåret i debuten mot Hødd. Gutten er klar for utfordringer og han vet hvor målet står.

Så til søndagens TV-sendte kamp. Det er lenge siden KIL gjorde en god opptreden på TV, sett bort fra kvalikkfinalen mot Sarpsborg. Det har stort sett endt med tap de gangene KIL har vært vist på riksdekkende fjernsyn.

Nå er det alvor. KIL har innledningsvis vist at de mestrer å senke seg ned på motstanderens nivå. Nå skal det bli spennende å se om man klarer det motsatte – å heve seg mot antatt bedre motstand. KIL stiller med tilnærmet friskt mannskap. Vi tror Brogeland har funnet lederskikkelsen i Kim Deinoff. Han fikk tilliten i cupen, selv om Holmen Johansen på ingen måte hadde gjort seg bort. Deinoff viste stabilitet og vartet opp med to kjemperedninger. Vi tror han får starte. Det samme gjør nok også unggutten Magnus Solum.

Vi tror KIL stiller med følgende lag (4-4-2 formasjon):

Deinoff - Linnes, Førsund, Shindika, Fazlagic - Tuelo Johannesen, Krogh Gerson, Berg Hansen, Güven - Holmen, Solum.

Selv om Tuelo og Solum i cupen visste hvor målet står tror vi ikke det blir poeng på KIL til helgen. Glasskula tror Sandefjord vinner 3-1. KILs mål kommer ved Adem Güven. Nok en gang må KILs supportere reise den lange veien hjem uten poeng.

Mens folk ler av KIL som da har havnet under streken på tabellen kan det være greit å dra frem en strofe fra en av Labi Siffres mest kjente sanger; Something inside so strong.

You thought that my pride was gone, oh no
There’s something inside so strong
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud