Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Kongsvinger - Hødd
Det er igjen tid for kamp. Før seriestart var det mange som trodde at KIL - Hødd skulle bli kampen mellom topp og bunn på tabellen. Men i stedet blir det en kamp for å vise at KIL ikke er et av de dårligste lagene i årets Adeccoliga.

Tre kamper er spilt i årets serie, og KIL har sanket stusslige tre poeng mot tre lag de åpenbart skulle tatt flere poeng mot. Mjøndalen hjemme var ikke noen stor kamp, men en grei seriepremiere og tre velfortjente poeng. Bortekampen mot Alta kunne vi med litt flaks og dyktighet foran mål skrapt med oss alle tre.

Sist helgs kamp mot Nybergsund ble et stort gjesp og KIL kunne fort ha tapt med to mål. Vi skapte knapt én sjanse i løpet av 90 minutter. Total og kollektiv kollaps kaller vi det som skjedde i krysset utenfor Trysil og Engerdal. På papiret skulle vi knust Nybergsund. I stedet ble det en kamp der vi ikke skapte noen ting. Kampen gikk i beste tippekamptid på TV. 57.000 så første omgang og 88.000 så den siste omgangen. Stakkars folk som har så lite å gjøre. Vi tipper at et fåtall av dem gidder å benke seg ned foran TVn neste gang KIL spiller på statskanalen.

KILSK skal ha for at de laget liv på kampen. Det var langt flere rødkledde mennesker der oppe enn folk med halvsvensk dialekt og rulletobakk i munnviken.

Men 2. påskedag betyr ny kamp og nye muligheter. Denne gang er det en gammel kjenning som står på den andre banehalvdelen – Hødd. Laget fra det forblåste Ulsteinvik som rykket opp til årets sesong og har fått med seg fem poeng så langt. Full pott hjemme mot Bodø/Glimt i serieåpningen står det respekt av, ett poeng borte mot seriefavoritt Hønefoss er heller ikke galt. Selv om Hønefoss var det beste laget var det nære på at Hødd stakk av med alle poengene på en kontring i kampens sluttminutt. Sist helg tok laget et noe heldig poeng i 2-2 kampen hjemme mot Mjøndalen. Skal vi tro de som har sett Hødd i året er det keeperen, Ørjan Håskjold Nyland som reddet poeng både mot Hønefoss og Mjøndalen.

Slik Glasskula ser det er det to åpenbare dumpekandidater i årets liga (da ser vi bort fra sist helgs kamp mot Sundet). Det er Hødd og Randaberg. I løpet av en måned skal vi møte begge hjemme.

Vi har ikke fått noen svar eller beklagelse fra Brogeland og spillerne om hva som gikk galt sist helg. Det trenger vi heller ikke. En beklagelse i form av en respektabel seier mot Hødd vil være et plaster på såret og en fin avslutning på påsken.

Nå er endelig Güven tilbake etter skade, og Linnes har sonet ferdig straffen etter det røde kortet i Alta for to uker siden. Güven er åpenbart mannen KIL trenger, og spilleren som løfter og avgjør kamper. Faktisk er det alarmerende stor forskjell å se KIL med og uten Adem Güven. Det så vi sist helg, og forskjellen er mer skremmende enn en hvilken som helst skrekkfilm. Det bør enten føre til at de 9 andre utespillerne går i seg selv og tar tak, eller at KIL-ledelsen blar opp penger og tegner ny kontrakt med norsk-tyrkeren – fortere enn F! Vi sier ja takk begge deler.

Vi er redd bunnoppgjøret på Gjemselund mandag vil være som et hvilket som helst annet oppgjør mellom lag som ligger i bunn av tabellen. Det betyr kjedelig og jevn knokkelfotball. Det igjen betyr at KIL kan få problemer. Derfor forventer vi at KIL-spillerne bretter opp ermene og viser at det er forskjell på laget som spilte Tippeliga i fjor og laget som sammen med tre andre kjempet opp opprykket fra 2.div.

Med en Güven i form og en jojo-spiller som Tuelo i slag kan KIL vise at det er forskjell på lagene. Vi forventer at også spillere som Martin Linnes og Lars Kristian Krog Gerson viser hvorfor Tippeligalag i vinter snuste på dem. Med andre ord skal sesongens begredelige innledning hevnes. Nå skal publikum få valuta for pengene og Fort Gjemselund skal igjen bekreftes. Alt annet enn seier er godt nok! Vi ønsker oss ”propagandafoppal” men tviler på at det blir noen storseier til de rød og hvite. Men at KIL haler i land en komfortabel 2-0 seier, der vi ser at både Güven og Dixon tegner seg på scoringslisten.

Vi tror KIL stiller med følgende lag (4-4-2 formasjon):

Holmen Johansen - Linnes, Førsund, Shindika, Fazlagic - Tuelo Johannesen, Dosso, Berg Hansen, Krogh Gerson - Güven, Dixon.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud