Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Alta- KIL
Åpningskampen sist helg ble en enkel KIL-seier. I helga setter laget kursen for Finmark og Alta. Der må vi regne med langt hardere kamp om poengene.


KIL tok full pott og en grei seier hjemme mot Mjøndalen i seriepremieren, til tross for kun 15 minutter med festfotball. Også Glasskula satt igjen med full pott etter kampen. Vi tippet 2-0 og mål av Güven og Tuelo.

Førstkommende søndag møter KIL Alta til kamp i Finmarkshallen. Det blir en tøff kamp.

Alta har solide resultater fra treningskampene i bagasjen. Vi teller fire seire, tre uavgjort og to tap på ni kamper. Da legger vi merke til at Alta har spilt uavgjort mot Stabæk og beseiret Tromsø. I treningskampene har den tidligere målmaskinen Vegard Braaten vist at han fortsatt vet hvor målet står. Vi tror at han også i år vil være en fryktet spiller for Adecco-lagenes bakre rekker. 5 mål i treningskampene og et mål i 2-2 kampen i serieåpningen borte mot Sundet er statusen til Braaten så langt. Vi håper ikke han pynter på den søndag kveld.

At Alta viste lagmoral og kjempet seg til et poeng på overtid i Nybergsund bør få Brogelands menn til å skjerpe seg litt ekstra. Nybergsund langt inne i de dype skoger er ingen enkel oppgave. Sundet vet at skal de henge med i Adeccoligaen må de plukke poeng. Det samme er tilfelle for helgens motstander, Alta.

Alta har som KIL opplevd store endringer i mannskapet siden fjoråret. Laget har mistet viktige spillere som Martin Norbye (Bryne), Magnus Andersen (Tromsø), Diomande Alassane (fransk breddefotball) og Aziz Idris (Mjøndalen). Men klubben kan prise seg lykkelig over at Vegard Braaten er tilbake etter en snarvissit i belgisk fotball. Klubben har også signert finske Mika Niskala. Han har flere sesonger bak seg i finsk toppserie. Mika er midtbanespiller med flere U21-landskamper. Han vil kunne fylle den sentrale midtbanen godt sammen med Christian Gauseth.

Foruten nevnte Christian Gauseth og Vegard Braaten må KIL se opp for Markus Rolandsen. Sistnevnte klarte å skade to Sundet-spillere som begge måtte forlate banen i første omgang. Vi håper også kampens blåsepiper følger ekstra godt med på Rolandsen.

Det er to år siden sist KIL gjestet Alta og Finmarkshallen. Den gang vant KIL 3-2 etter å ha ligget under 1-0 tidlig i kampen. Den gang så vi også hvordan KIL la seg bakpå da det sto 3-1 og hvor nervepirrende det ble etter at Vegard Braaten reduserte til 3-2.

Skal KIL ha forhåpninger om full poengpott i Finmarkshallen må laget heve seg et par hakk fra 2-0 seieren sist helg. Flere spillere bar tydelig preg av høye skuldre og premierenerver. Nervene bør de ha pillet av seg.

KIL hadde en fantastisk start i kampen sist helg, og kunne fort ledet med to mål før kvarteret var spilt. Eller for å si det slik Arvid Solberg ordla seg i Gjemselund Gråter; ”KIL spelte propagandafotball”. Det luktet eliteserie av Güven, Tuelo og angrepsrekka i starten av kampen. Vi spilte langs bakken i lengderetning og kom rundt på kantene. Etter kremmålet til Güven skjedde det vi har sett så mange ganger tidligere; KIL la seg bakpå og slapp motstanderen inn i kampen. I enkelte hjemmekamper kan vi ta oss råd og tid til det. Men gjør vi det i Alta kan det bli stygt. Utover i kampen på Gjemselund ble pasningene lenger og lenger og høyere og høyere. Til ingen nytte. Det bør være på tide at man snart innser at vi ikke lenger har høye og ruvende spisser som kan vinne duellene med motstanderens stopper. Ei heller at vi har en Kim Holmen som er sterk nok til å komme seg foran stopperen. Derimot har vi en rask Kim Holmen som kan løpe gjennom på stikkpasninger. Vi håper å se mer av det på søndag.

Glasskula mener det ikke er grunn til å gjøre store endringer på laget som sendte Mjøndalen poengløse hjem til Buskerud. Ingen spillere gjorde seg bort. Men vi tror og håper at Ørjan Berg Hansen er frisk og klar for å spille. Vi tror han tar plassen som Krogh vikarierte på i søndagens kamp.

Dermed blir laget som skal kjempe om poeng i nord slik:
Holmen Johansen - Linnes, Førsund, Shindika, Fazlagic - Tuelo Johannesen, Dosso, Berg Hansen, Aas - Güven, Holmen.

Glasskula tror det blir en jevn kamp på kunstgresset i hallen i Alta og at KIL kjemper seg til 1-1. Vi tror Kim Holmen står for KILs mål.

For øvrig merker vi oss at kampstart er flyttet til kl 20.00 på grunn av at hallen tidligere på dagen er booket bort til en breddefotballturnering.
Del på facebook
Kommentarer


godt skrevet, men vi får da håpe på 3poeng til KIL! Propagandafoppall!
Av Meyrio på 08.04.2011 - 10:20:01

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud