Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Viking - KIL
Så er vi inne i den siste helgen med seriefotball for denne sesongen. I årets siste glasskule ser vi litt tilbake på sesongen som snart er ferdigspilt, og vi har selvsagt heller ikke glemt kampen i morgen kveld.

KIL drar som de fleste vet, til Stavanger i morgen for å spille mot Viking. Dessverre blir dette da en kamp, som i bunn og grunn ikke betyr noe helst. I hvert fall ikke for KIL. 15.plassen vi for øyeblikket innehar, vil uansett være vår – Og da har man heller ikke noe annet valg enn å rette fokus mot Adeccoligaen 2011.

12.11.09 var en meget spesiell dag på Kongsvinger. Det er ikke hver dag man opplever en slik festkveld som det til slutt ble i byen vår. Allerede samme kveld som det ble klart at Kongsvinger rykket opp til eliteserien, begynte det å renne inn med sms på undertegnedes mobiltelefon. Ifra Bergen i vest, til Bodø i nord: ”Kongsvinger rykker rett ned”. Ja vel tenkte jeg, det vil tiden vise. Ingenting skulle få ødelegge følelsen av at Kongsvinger var klar for Tippeligaen 2010.

Sesongen startet med bortekamp i Drammen, mot Strømsgodset. Det var en herlig følelse å være vitne til KILs comeback i Tippeligaen. Stemningen var fantastisk! Men vi måtte vente helt til i 5.serierunde mot Hønefoss før det ble poeng, og det på en og samme gang 3! Hønefoss hadde en forferdelig svak sesongstart. Og lenge så det ut til at det var disse som skulle bli den såkalte ”dumpekandidaten”. Men dette ville ikke Sandefjord være med på, og Hønefoss begynte å vise litt mer muskler etter at klubben byttet trener i midten av april.

En eneste seier ble det på Sandefjord denne sesongen. Så dem ble liksom ”glemt” veldig fort. Utover høsten ble det mer og mer en kamp mellom spesielt Hønefoss og KIL om kvalikplassen, men i årets nest siste serierunde, klarte Hønefoss å snu 0-1 til seier mot Vålerenga. Da hjalp det absolutt ingenting hva som uansett skjedde på Kongsvinger.

Personlig hadde jeg vel trodd at Haugesund som også var med oss opp ifra Adeccoligaen i fjor, skulle kjempe sammen med KIL og Hønefoss om å holde seg i Tippeligaen. Men måkene fra Haugesund har virkelig imponert denne sesongen, og kan faktisk ta 4.plassen i Tippeligaen. Helt overraskende er det kanskje ikke, da laget hadde en meget sterk hjemmestatistikk i fjor – Og har opprettholdt denne statistikken denne sesongen, med bare 1.tap. Og det er meget imponerende da man er et nyopprykket lag.

Rosenborg ble seriemester før kampen mot oss sist helg. Men for å være helt ærlig så det rett og slett ikke ut som noen nybakt seriemester den kvelden. Og KIL kunne med litt marginer med seg, vunnet den kampen. Kanskje hadde det blitt litt vel mye feiring i Trondheim uken før, da serien ble avgjort?

Når vi først er inne på dette med marginer, så er vel dette også noe som definitivt har felt KIL denne sesongen. For KIL har faktisk ikke gjort noen dårlig sesong, selv om det nå ender med nedrykk. I flere av kampene i år, så har KIL vært helt på høyde med motstanderen og faktisk noen ganger bedre også. Ingen av oss har vel glemt bortekampen mot Odd Grenland, den siste søndagen i august? En strålende keeper, gjorde den ene gode redningen, etter den andre. Og da dommeren blåste av kampen var det rett og slett uvirkelig at KIL ikke hadde scoret. Slik har det vært flere ganger denne sesongen.

I enkelte kamper har det også sett ut som at vi ikke har hatt marginer med oss når det gjelder dommeravgjørelser. Det har rett og slett sett ut som at det i noen kamper, at avgjørende dommeravgjørelser går imot de ”mindre klubbene”. Og det har egentlig vært veldig frustrerende. Men slik er nå engang fotballen.

Uansett hvordan en vrir og vender på det, så har det vært en rotete sesong for KIL. Sesongen var knapt nok sparket i gang før Trond Amundsen valgte å trekke seg som trener. Det resulterte imidlertid i at det kom en meget hyggelig svensk trener til Gjemselund, Tony Gustavsson. Noe sier meg at det skulle vært veldig interessant å visst hvordan det hadde gått med KIL denne sesongen, hvis Tony Gustavsson ble hentet til Kongsvinger allerede etter at opprykket til Tippeligaen var i boks. Men det vil man uansett aldri få svar på.

Litt utpå høsten kom det fram at KIL var i en stor økonomisk krise. Det ble også sagt at klubben var teknisk konkurs. Det ble også spekulert i om at klubben faktisk ikke hadde mulighet til å reise på de siste bortekampene. Men heldigvis ordnet alt seg for klubben, og alle de involverte, som på sin måte, reddet klubben – Skal ha en STOR TAKK!

Grunnet spesielt den siste biten, så er det utrolig godt at sesongen er over. Nå er det bare å begynne opprydningsjobben i klubben, slik at man er bedre rustet foran sesongstart, enn det man var foran den som er over om bare et døgn.

I morgen møter vi altså Viking. For deres del er ikke kampen helt uten betydning. For det kan ende med en plassering mellom 7 og 12.

For de som ikke har glemt det helt, så bør det ikke komme som noen overraskelse, når jeg nevner at vi allerede har møtt Viking 2 ganger denne sesong. Første gangen i vanlig seriekamp på Gjemselund, som endte 1-1. Og andre gangen i det som skulle bli vår exit ut av cup`n da Viking vant 2-0. Så da er det vel bare en KIL seier som mangler?

Slik ønsker vi at KIL skal stille fra start i morgen:

Tobias Holmen Johansen – Edier Frejd, Bobbie F. Da Cruz, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Martin Linnes, Lars Christian K. Gerson, Ørjan Berg Hansen – Olav Tuelo Johannesen, Kai Risholt, Adem Guven.

Mange vil kanskje legge merke til at Carl Erik Torp mangler i dette laget. Han tok farvel med Gjemselund etter Rosenborg kampen, der han også ble kåret til årets beste KIL spiller av supporterne. Han takket for seg på Gjemselund, og forsvinner til en ny klubb. Derfor velger vi å ”vrake” han. Men vi blir allikevel ikke overrasket hvis han spiller fra start i morgen.

Hvordan ender kampen?

Vi tror ikke KIL reiser hele veien til Stavanger for å tape. De reiser helt sikkert til Stavanger for å ville vinne. Men utover i kampen tror glasskula det vil bli mer og mer synlig at kampen ikke betyr noe som helst for KIL. Denne gangen tipper vi 3-0 til Viking.

Og helt til slutt: Selvom denne sesongen endte med nedrykk, har denne sesongen vært noe jeg ikke ville vært foruten. Det har vært en opplevelse fra begynnelse til slutt. Takk for sesongen! Det blir helt sikkert hyggelig også neste sesong, men da i Adeccoligaen!
Del på facebook
Kommentarer


FORZA VINGER
Av FORZA VINGER på 24.03.2011 - 19:07:49

God oppsummering av årets sesong. Forza Vinger!
Av HeiHei på 07.11.2010 - 15:14:28

God oppsummering av sesongen. Selv om det har vært mange nedturer er jeg enig med deg; jeg ville ikke ha vært sesongen foruten. Det var deilig å smake på TL igjen:)
Av Roll på 07.11.2010 - 10:45:12

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud