Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Brann - KIL
Den 28. serierunden er passert og årets seriegull er delt ut. Men en kamp mangler, og det er naturligvis den som er mest interessant for oss. KIL møter Brann i Bergen imorgen, og siden Hønefoss gjorde "sin del av jobben" mot Strømsgodset tidligere ikveld (tap 4-1), kan KIL gjøre spenningen komplett i kampen om Kvalik!

Brann ble tippet som en middelhavsfarer denne sesongen. Og det er akkurat i ingenmannsland laget ser ut til å plassere seg. Etter kampen i morgen kveld er det bare igjen 2 kamper av sesongen. Hønefoss er bare 6 poeng bak Brann, men uansett hvordan det går i morgen, så kommer ikke Brann til å havne nede på kvalik. Situasjonen er nemlig den at Brann står med målforskjellen -2. Og Hønefoss -31. Denne differansen klarer selvsagt ikke Hønefoss å ta igjen. Og med seier til Brann i morgen, så er det uansett ingen tvil.

Brann seier vil vi naturligvis ikke ha i morgen. Vi som liker fotball, er glad i spenning. Og når vi også er glad i KIL, så vil vi også se Kongsvinger flere ganger denne sesongen (utover de 3 resterende kampene). For at det skal skje, så må vi ta noen poeng utover. Det beste er å begynne allerede i morgen. Og helst allerede når fløyta går.

Om vi møter Brann borte eller hjemme, spiller egentlig ingen rolle, skal vi tro statistikken. Den viser oss at vi på bortebane står med:

5 (seiere) – 4 (uavgjort) - 6 (tap)

De samme tallene viser oss hvordan det har gått på hjemmebane, men der kan man legge på en uavgjort kamp i tillegg. Grunnen til dette er naturlignok at vi spilte mot Brann på Gjemselund tidligere denne sesongen.

Den kampen vant Brann 3-0.

Igjen når vi skal se litt på hvordan det har gått mot Brann tidligere, så legger vi tyngden på bortekampene, enkelt og greit fordi vi spiller i Bergen denne gangen.

Sist oppgjør mot Brann kom helt tilbake i 1999 sesongen. Sesongen hvor vi takket for oss i Tippeligaen og forsvant ned til den gangen 1.Divisjon. Sesongen var knapt nok sparket i gang da det som ble sesongens mest målrike Tippeligakamp fant sted. Spenningen var til å ta og føle på, og selv om Brann ledet 2-0, hentet KIL seg inn igjen før pause og utlignet til 2-2. Da dommeren blåste av kampen viste resultattavla 5-4 til hjemmelaget.

Skal vi håpe på samme sifre nå? Bare 5-4 til bortelaget selsvsagt…

En seier her er selvsagt det viktigste. Men kunne vi samtidig pyntet litt på målforskjellen vår, så gjør heller ikke det noe. Men det å vinne i Bergen er vanskelig nok i seg selv, om vi ikke i tillegg skal begynne å snakke om å bedre målforskjellen vår.

Brann er et meget sterkt hjemmelag, som er kjent for å ha et publikum som enten er fornøyd, eller ikke fornøyd. Noen mellomting finnes ikke. Bergenspublikumet krever mye, og det glasskula tror er at en tidlig scoring ifra KIL kunne gjort sitt til at det ble litt surmuling.

At KIL har alt å spille for, og Brann ingenting (annet enn å kanskje klatre en eller to plasser), kan også gjøre det slik at det vipper KILs vei.

Slik tror vi KIL spiller fra start imorgens TV2 Zebra sendte kamp:

Olav Dalen – Edier Frejd, Bobbie F. Da Cruz, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Ørjan Berg Hansen, Carl Erik Torp – Mame Niang – Kim Holmen, Kjell Rune Sellin – Adem Guven.

Lars Kristian K. Gerson hadde naturligvis vært en mann på midtbanen. Han scoret mot Start sist helg, og dessverre pådro han seg gult kort. Derfor soner han karantene i denne kampen. Inn for han vil vi ha Kjell Rune Sellin. Han plasserer vi på topp, og bak han vil vi ha Mame Niang.

Hvordan ender denne kampen? Ikke lett å si.. Glasskula føler at denne kampen kan ende på alle mulige måter. KIL har noe å spille for, det har ikke Brann. Samtidig er Brann er sterkt hjemmelag. Vi tipper 1-1. Scoring for KIL: Carl Erik Torp.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud