Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Odd Grenland - KIL
En snau uke har vi lagt bak oss, etter at vi rundspilte Haugesund på Gjemselund. Sjelden har fotballen føltes så urettferdig, men samtidig er dette veldig typisk for fotballen også. Skal man ha noen mulighet til å klare seg i Tippeligaen, er man nesten nødt til å sette sjansene sine. Denne rundens motstander er Odd Grenland.

Og med det, er vi allerede ferdig med å snakke om Haugesund kampen. Alle som så kampen, er enig om at det var tidenes ran. Men dette får man gjort lite med nå. Men man skal selvsagt ta med seg det positive i kampen. For sjelden har vel KIL dominert så til de grader på hjemmebane denne sesongen. Så får vi håpe at KIL har terpet på avslutninger den siste uken.

Odd Grenland er i den situasjonen at dem har plassert seg på en foreløpig 10.plass på tabellen. Mye skal nok skje for at laget skal blande seg ned i nedrykksstriden. Men kvalik er det fortsatt en mulighet for. Men antageligvis vil en 3 poenger imorgen gjøre at laget fjerner all tvil.

Begge lag trenger med andre ord en seier imorgen. Men det er ingen tvil om hvem av lagene som trenger det mest. På de to siste serierundene (mot henholdsvis Hønefoss og Haugesund) står vi kun 1.poeng.

Odd Grenland er nok et av de lagene i Tippeligaen som vi har møtt minst, tidligere. Men forrige gang vi møtte dem, var i årets 2.serierunde. Odd scoret sitt 2.mål etter 84.min, mens Edier Frejd satte inn KILs trøstemål i det 90.min.

Faktisk er dette bare en av fem seriekamper mellom KIL og Odd. Vår siste og eneste seier mot Odd Grenland kom i 1999 sesongen, på Gjemselund. Den gangen var det Andreas Alm som ble dagens mann, med sin scoring like før full tid.

(All statistikk er hentet fra www.fozzum.com)

Aldri tidligere har noen kamp mellom disse lagene endt med poengdeling. Kanskje tiden for det er inne nå? Slett ikke umulig. Før vi går nærmere inn på vårt resultattips tar vi for oss laget, slik vi tror det blir satt sammen imorgen:

Thomas Myhre – Martin Linnes, Bobbie F. Da Cruz, Edier Frejd, Yngvar Håkonsen – Lars Christian K. Gerson, Carl Erik Torp, Ørjan Berg Hansen – Olav Tuelo Johannsen, Kjell Rune Sellin, Adem Guven.

Det som er verdt å merke seg er at Tanzanias kaptein, Henry J. Shindika er ute av laget fra kampen mot Haugesund. Grunnen til dette er selvsagt ikke at han har spilt seg ut, men han er ute med karantene i morgendagens kamp. Når det gjelder Thomas Myhre, så ryktes det at han sliter med en skade, men skal sjekkes før kampstart. Så får man eventuelt se hvem som vokter målet hvis Myhre ikke skulle bli klar. Holmen Johansen eller Dalen?

På midtbanen har vi også valgt å ta med Gerson og Berg Hansen. Lars Christian kom inn i 2.omgang mot Haugesund, mens Ørjan varmet benken kampen igjennom. Nå vil vi se begge fra start imorgen. Dette går da dessverre utover Mame Niang og Roger Risholt som må se kampen fra benken – iallefall fra start.

Hvordan ender så denne kampen? Vi har tidligere vært inne på at det ikke er utenkelig med uavgjort. Men hvis KIL fortsetter som mot Haugesund, og i tillegg benytter de mulighetene man får foran mål, så er alt mulig. Dessverre så tror Glasskula at Odd Grenland blir litt for tøffe imorgen. Derfor blir vårt tips 2-1 og hjemmeseier.

Men så har vel Glasskula tippet feil i så å si samtlige kamper denne sesongen....Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud