Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Lillestrøm SK - KIL
Allerede i ettermiddag er det duket for lokaloppgjør. KIL tar den korte turen til Lillestrøm.

I dag reiser de røde den korte veien til Lillestrøm, i det som er denne sesongens korteste bortetur. Vi møter et lag som er veldig sterke på egen hjemmebane, og litt svakere på bortebane.

Og Lillestrøm kommer rett ifra en tøff bortekamp, og det mot et av lagene vi skal ha bak oss på tabellen – Hønefoss. De gulkledde var favoritter. Men etter at Lillestrøm fikk en meget håpløs utvisning, ble det tøft. For selv om Henning Bergs menn hentet opp Hønefoss` 2-0 ledelse, endte det altså med 3-2 tap.

Og som de fleste vel husker, så vant jo KIL på Hønefoss tidligere i sesongen. Det skulle vel bety KIL seier i dag? Hadde det enda vært så enkelt. Glasskula har ikke glemt slakten som Hønefoss fikk mot nettopp Lillestrøm på Åråsen tidligere i sesongen. Men dette er selvsagt noe vi ikke får se i dag.

For KIL har en positiv formkurve. Det startet med den ene omgangen mot Vålerenga, og fortsatte i forrige hjemmekamp mot Tromsø. Og selv om ting kan bli mye bedre, så er det ingen tvil om at ting ser mye bedre ut, enn hva det gjorde for kun noen uker siden.

Og da tenker vi ikke bare på en formkurve som peker i en positiv retning. Men klubbens jakt etter nye spillere, har så smått begynt å gi resultater. I går kom nyheten om at KIL har hentet Rosenborg spilleren Kjell Rune Sellin på lån ut 2010-sesongen. Dessverre åpner ikke overgangsvinduet før søndag/mandag, og derfor må vi vente en uke til før vi eventuelt får se unggutten i den røde KIL drakta.

Men for oss som er glad i KIL, så er det veldig godt å vite at stallen er utvidet med en ny spiller før den viktige kampen mot Hønefoss. For situasjonen er den samme for KIL, som det den har vært en god stund. Ordet ”Karantene” ligger og vaker i det fjerne, for det er nå slik at hele 9 spillere stadig kun trenger 1 gult kort til, og da må neste kamp sees fra tribunen.

Vi er som kjent kommet så langt ut i sesongen, at alle lagene vi møter nå, har vi allerede møtt en gang denne sesongen. Sist gang vi møtte Lillestrøm, var for en gangs skyld midtukekamp. Kampen endte til slutt målløs, 0-0.

Når det gjelder lagenes tidligere oppgjør på Åråsen, så er statistikken ikke så altfor lystig for KIL. Hvis vi konsentrerer oss om Tippeligaoppgjørene, så har lagene møtt hverandre 17 ganger. Og KIL står oppført med kun 4 seiere. Vår største seier, kom i 1998 sesongen, og resultatet ble 3-0. Året senere, den forferdelig 1999 sesongen, ble vi sendt hjem igjen som slakt med 6-2.

Slik tror vi KIL spiller fra start mot LSK:

Thomas Myhre – Martin Linnes, Edier Frejd, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Ørjan Berg Hansen, Roger Risholt, Carl Erik Torp – Olav Tuelo Johannesen, Mame Niang, Adem Guven.

Med dette laget, betyr det kun et bytte fra 1-1 kampen mot Tromsø. Det er at Bobbie tar plass på benken, og Roger kommer inn på midtbanen. Dette er ikke på grunn av at vår svenske venn var uheldig og scoret selvmål sist helg, men rett og slett fordi vi vil se Henry tilbake i forsvaret. Det er ingen overdrivelse å si at Tanzanias landslagskaptein var uheldig på midtbanen mot Tromsø, derfor flyttes han ned i forsvaret igjen. Dermed er det naturlig at Roger Risholt kommer inn på midten, nettopp slik han gjorde mot Tromsø da 2.omgang ble sparket i gang.

Nå sies det at Edier Frejd sliter litt med skade, og da er det selvsagt store sjanser for at Bobbie Friberg Da Cruz kommer inn igjen, og overtar hans rolle. Men vi både tror og håper at Frejd blir klar for kamp!

Denne kampen blir meget tøff. Men ikke umulig. Vi vet at Lillestrøm har en meget sterk hodespiller i midtforsvaret sitt, derfor mener vi at KIL bør prøve å spille seg igjennom forsvaret deres. Med andre ord håper vi å unngå å se lange, høye baller opp mot LSKs forsvar. Nå er vi vel rimelig sikre på at Mame Niang starter for KIL i dag, noe som sannsynligvis betyr at KIL ikke er helt sjanseløse i lufta heller. Men vi mener sjansen til å få med seg noe fra denne kampen, er størst ved å gjøre ting på bakken.

Allikevel velger glasskula å være litt defensive før avspark på Åråsen. Kanskje er Glasskula litt feig, men vårt tips denne ganger sier 2-0, og hjemmeseier.

Så får vi håpe at de 11 utvalgte (+ innbyttere) gjør Glasskulas tips til skamme!
Del på facebook
Kommentarer


Glasskula tar alltid feil :) KIL vinner 6-0 ;)
Av martin på 31.07.2010 - 04:29:57

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud