Stabæk, Nadderud
04.05.2024
Glasskula: KIL - Tromsø
Ikke mange dagene har passert, siden KIL ble sendt hjem som slakt fra Ullevaal. Skal KIL endelig vise seg fram fra en bedre side? Denne gangen kommer Tromsø på besøk til Gjemselund.

Før forrige hjemmekamp mot Strømsgodset ble det sagt at drammenserne skulle få unngjelde for KILs tap mot Brann og Viking. Men dette var det ikke mye som tydet på i løpet av de 90 minuttene med Tippeligafotball ute på gressmatta. Kampen var rett og slett elendig, og helt naturlig var det ikke mange som trodde på poeng borte mot Vålerenga.

Og det ble det nå heller ikke. Men etter sigende var 1.omgangen veldig bra – så kan man i ettertid diskutere om det var Vålerenga som gjorde KIL gode, eller at KIL faktisk var mye bedre enn hjemmelaget. Vi velger å tro det siste, og at kreftene gikk tomme til 2.omgang.

Tromsø på sin side kommer ifra hjemmekamp mot Lillestrøm. En kamp som endte 0-0, og etter de ryktene som glasskula har fått med seg, så var det Lillestrøm som skulle være mest fornøyd med det, etter som at hjemmelaget var nærmest seieren i Tromsø.

Vår motstander på søndag har hatt en fin sesong så langt. Laget ligger plassert på en feiende flott 3.plass, der veien opp til 1.plassen ikke er urovekkende lang. Og veien nedover på tabellen er heller ikke så lang, så med kun et par tap vil det kunne se tøft ut med medalje. Spesielt med tanke på at lagene over heter Vålerenga og Rosenborg. I tillegg ligger Viking rett bak.

Lagenes tidligere møte denne sesongen, fant sted allerede i slutten av mars. I glasskula før den kampen, var vi inne på at det å møte Tromsø på Alfheim, er en veldig lei nøtt å knekke. Men hadde vi hatt marginene og flaksen på vår side i den kampen, så kunne vi faktisk reist hjem med både 1 og 3 poeng. Men så var det dette med at bunnlag sjelden har marginer med seg…

Kampen endte uansett 1-0 til hjemmelaget, og det er kanskje i morgen vi tar vår første hjemmeseier i Tippeligaen, etter at høstsesongen ble sparket i gang. Tromsø kan være en fin motstander på Gjemselund nå, når ting går litt i sirup. Men det samme sa vi før kampen mot Strømsgodset.

Men 1.omgangen som ble vist fra KIL mot Vålerenga gir oss litt håp..

Dette er spillerne Glasskula ville gitt sjansen førstkommende søndag, fra start:

Thomas Myhre – Martin Linnes, Edier Frejd, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Ørjan Berg Hansen, Roger Risholt, Carl Erik Torp – Adem Guven, Olav Tuelo Johannesen, Kim Holmen.

Hvordan ender denne kampen? Vi møter et lag som normalt er sterke på hjemmebane, men litt svakere på bortebane. Sist vi møtte Tromsø på Gjemselund var i 1999, den gangen vant KIL 3-1. Dette resultatet er heller ikke usannsynlig i morgen.

Denne gangen går glasskula for 2-1 til KIL. Scoringer for KIL i morgen sørger Olav Tuelo Johannesen og Adem Guven for.