Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Strømsgodset
Skuffelsen etter tapet mot Viking har så vidt begynt å legge seg, men helt borte fra minnet er ikke den kampen og heller ikke kampen mot Brann sist helg. Skal det endelig løsne for KIL igjen? Skal vi revansjere tapet i 1.serierunde i Drammen? Det er klart for KIL – Strømsgodset.

2 busser rullet av gårde fra Kongsvinger 14.mars 2010. Forventningene foran KILs comeback i Tippeligaen var store, men realistiske. Var det mulig å få med seg poeng i Drammen? Vi hadde håpet, og håpet levde… Men ikke så veldig lenge. Allerede etter 8min kom Strømsgodsets første scoring for kvelden, og et snaut kvarter før full tid punkterte Fredrik Nordkvelle kampen, og kampen endte med 2-0 seier til hjemmelaget.

Nå, nesten 4 måneder senere, er serien halvspilt. Alle lagene har møtt hverandre 1 gang, og tabellen gir oss en indikasjon på hvordan lagene vil gjøre det denne sesongen. Vi er kanskje ikke på den delen av tabellen som vi ønsket, men vi er på den delen av tabellen som folk forventet at vi skulle være i. Men selv om vi pr dags dato befinner oss på nedrykk, er veien opp til kvalik svært kort. Det bør være en motivasjon i seg selv til å fortsette å kjempe, kjempe og kjempe – For et år til i Tippeligaen frister vel?

Av den grunn er det kanskje greit at vi tapte mot Viking, og ikke avanserte i NM. Misforstå meg rett: Jeg ville svært gjerne sett KIL videre i NM, men det er nå slik at vi ikke har den største stallen i Tippeligaen. Derfor er det kanskje bedre å bruke alle kreftene på redde plassen i Tippeligaen.

Strømsgodset startet sesongen bra, ikke bare på grunn av seier i åpningsrunden mot vårt kjære KIL. Men laget hadde flere fine resultater i starten. Men fram mot sommerferien gikk det litt nedover, og for øyeblikket befinner Strømsgodset seg på et sted på tabellen som er slik man ventet før sesongstart (10.plass).

Høstsesongen, for KIL sin del, ble sparket i gang mot Brann på Gjemselund. Undertegnede fikk bare med seg 2 omgang i denne kampen. Og det var egentlig alt annet enn en hyggelig opplevelse. Så ble det som tidligere nevnt cup-exit mot Viking på onsdag. Og selv om det ble tap her, så kunne vi faktisk gått seirende ut av den kampen. For det var flere positive ting i denne kampen, mot et i utgangspunktet sterkt hjemmelag. Derfor gir det oss litt tro igjen før søndagens kamp.

Slik tror glasskula at KIL stiller fra start mot Strømsgodset:

Thomas Myhre – Martin Linnes, Edier Frejd, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Carl Erik Torp, Roger Risholt, Ørjan Berg Hansen – Olav Tuelo Johannesen, Kai Risholt, Adem Guven.

Vi ønsker med andre ord å se Martin Linnes tilbake på banen, mot Strømsgodset. Unggutten har vist seg fram på en positiv måte de gangene han har fått sjansen. Vi tror Strømsgodset på Gjemselund kan være en fin sjanse for Linnes å vise seg fram igjen. Både Kai Risholt og Adem Guven hadde eventyrlige sjanser mot Viking, men en kombinasjon av godt keeperspill og litt uflaks gikk det stang ut i den kampen. Vi håper, og tror at begge spillerne får sjansen på nytt.

Hvordan ender så denne kampen? Vi har kampen mot Brann friskt i minnet enda. Men samtidig imponerte ikke Strømsgodset noe spesielt med 1-1 borte mot Hønefoss. Kanskje litt vågalt, men allikevel tror vi kampen ender med seier til KIL.

Takket være scoring av innbytter Kim Holmen, ender kampen 1-0 til KIL.

Dommer i denne kampen: Ken Henry Johnsen
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud