04.05.2024
Glasskula KIL-Haugesund
Kampene kommer tett som haggel i mai

Ikke før har en del supportere kommet seg hjem fra Tromsdalen før \"pliktene\" igjen kaller.

Den store dagen for fotballsupportere er rett rundt hjørnet. 16. mai. KIL har nok en gang fått hjemmekamp. Nå mot FK Haugesund.

Vi møtte FKH første gang i 1997 i Tippeligaen. En 2-1 seier hjemme på Gjemselund ble etterfulgt av en målrik kamp i Haguesund som endte 3-3. Året etter var \"halve Vinger\" i Haugesund siste serierunde i skjebnekamp. Med seier til FKH ville KIL rykke ned. Med uavgjort eller seier til KIL ville FKH gå ned. Det var sikkert 200 supportere i Haugesund i et råttent vær. Brogeland hadde nettopp kommet tilbake fra Østerrike og skulle bli en midlertidig frelser. KIL ble presset av Haugesund store deler av kampen. Langnes i KIL målet spilte halvskadet men spilte likevel sitt livs kamp. Men Andreas Alm hadde sørget for at KIL ledet 1-0 til pause. 2. omgang skulle bli en heroisk kamp for å overleve. Haugensund utlignet tidlig i 2. omgang noe som skapte enorm spenning i kampen. FKH jaget målet som ville redde dem og sende KIL ned. Men KIL og Langnes holdt stand. Det endte 1-1, KIL slapp unna med kvalik mens FKH måtte ned. Hvem som ledet FKH ned? Jo Åge Steen!

Begge lagene har siden den gang vært innom 2. divisjon. Nå er begge etablerte i Adeccoligaen og Åge Steen har kommet hjem. FKH har hatt en helt grei åpning av sesongen og ligger nå en 6. plass. De har vunnet to, tapt en og har tre uavgjorte så langt. KIL har som vi vet svingt litt og ligger to poeng bak, og trenger en seier for å klyve litt oppover på tabellen.

KIL har etterhvert noen skader på midtbanen i tillegg til at den Polske jernmannen på venstreback mangler. Det er også en viss fare for at Conny Månsson mangler. Dermed er det et noe redusert KIL lag som tar imot Haugesund. Disse 11 tror vi entrer banen fra start:
van Wijk - Guiomar, Førsund, Ryen, Kamark - Sylling Olsen, Lindau, Fremming - Pelu, Samuelsson, Holtet

Peter Samuelsson har virkelig funnet målformen og kan rett og slett ikke holdes på benken lenger! Dette skyver en rutinert Lindau ned på den sentrale midtbaneplassen. Videre tror vi Holtet kommer inn idet han har det med å skape målsjanser ikke minst fra dødball.

Et heltent KIL-lag går rett i strupen på FKH. Kampen blir etterhvert jevn men et disiplinert KIL lag drar med seg en 1-0 seier. Hvem som putter? Vi tror Samuelsson igjen finner veien til nettmaskene.

Og Rune Skarsfjord må bite hardt i gresset ikke bare på grunn av tapet men at det dukket opp over 30 tilskuere! Faktisk hele 1343 stykker! Berthinussen reiser nok hjem i sjokk... Mens vi feirer den store dagen med irske, polske, svenske og til og med norske flagg!