Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Rosenborg - KIL
I morgen det klart for det som må være årets største utfordring. Etter at det har vært spillefri i Tippeligaen, grunnet landskamper, er det i morgen klart for den siste kampen før sommerferien og VM. Og det er ikke hvem som helst vi møter i morgen. Vi møter laget som har forsynt seg grovt av den edleste medaljen i Tippeligaen de siste… 20 årene!


Historien er nevnt flere ganger i år. Men en historie kan gjøres enkel og kort. I 2008 sleit vi med å holde oss i Adeccoligaen. Tom Nordlie kom inn og reddet oss, forsvant høsten i sesongen etter. Vi rykket opp til Tippeligaen.

Kontrastene er definitivt enorme med tanke på hvordan situasjonen i KIL var i 2008 og hvordan den er nå. Hvis noen hadde fortalt meg høsten 2008, midt i jubelrusen over at KIL hadde reddet plassen i Adeccoligaen, at KIL i 2010 skulle spille i Tippeligaen mot Rosenborg hadde jeg begynt å lure på hva slags menneske dette er.

Men som kjent. I Tippeligaen er vi, og i morgen møter vi det som må være årets største utfordring og et av årets høydepunkt.

De fleste kjenner sikkert til Rosenborgs gullhistorie, men vi velger allikevel å innvilge den litt spalteplass. Siden 1990 og fram til og med 2009 sesongen står Rosenborg med hele 16 seriegull. I tillegg står laget med sølv fra 1991-sesongen.

I år sikter man seg inn på å gjenta forårets seriegull. Ikke noe hadde vært mer morsomt enn at vi kunne være med på å forhindre nettopp dette. Men det kan nok være noe i det at morgendagens oppgjør på Lerkendal beskrives som ”David VS Goliat”. Litt av denne ”David VS Goliat” betegnelsen har nok noe med at Rosenborg har vært så suverene i mange i år, og at Kongsvinger som i flere år slet i Adeccoligaen, og til og med var nede i 2.div en periode kommer på besøk til Lerkendal.

En annet argument man kan ha, for å bruke ”David VS Goliat” betegnelsen er nok den tidligere statistikken mellom Rosenborg og KIL på Lerkendal. For dessverre er ikke denne på de rødes side. Vi velger ikke å nevne så veldig mye om dette, annet enn at KIL står bokført med en seier i seriesammenheng i Trondheim. Og det på hele 18 kamper. Men i tillegg så har vi kriget til oss 1.poeng fem ganger. Da kan dem som virkelig er interessert regne ut tapene…

Men i hvert fall, den siste og eneste gangen KIL vant mot Rosenborg var i 1986. Kampen ble spilt 24. Juni, så det er med andre ord nesten 24 år siden. Litt skremmende kanskje, men ikke fullt så skremmende når vi vet at KIL rykket ned fra øverste nivå i norsk fotball i 1999, og Rosenborg har spilt der siden. Men 24. Juni 1986 var ikke bare en spesiell og gledelig dag for Kil. Den var nok veldig spesiell for ikke ukjente Cato Holtet. Den gamle ringreven ville ha med seg 3 poeng hjem til Kongsvinger. Og han scoret like gjerne alle tre målene i Kils 3-1 seier mot Rosenborg i Trondheim den dagen.

Mannen som gjorde megasuksess i Rosenborg er selvsagt Nils Arne Eggen. Mannen som KIL forhørte seg med ang den ledige trenerstillingen i klubben, etter at Tom Nordlie forsvant til Fredrikstad. Nils Arne Eggen takket pent nei til forespørselen/tilbudet som KIL la fram for han. Kanskje visste han hva som var i vente? For det gikk ikke mange månedene før han igjen var klar til å lede Rosenborg, etter å ha fulgt laget fra sidelinjen i noen sesonger. Og morgendagens kamp blir Eggens comeback som Rosenborg trener. Det skal bli spennende å se hvordan det blir. For Nils Arne Eggen er en meget sterk fotballfaglig person (noe alle seriegullene han har ledet Rosenborg til, er et bevis på). Det finnes ingen tvil om at kan lede Rosenborg til nok et tippeligagull.

Når det gjelder vårt kjære KIL, så kom endelig årets første hjemmeseier for nesten 2 uker siden. Etter kampen kom nyheten om at Vidar Riseth velger å legge skoene på hylla. Passende nok blir visstnok Rosenborg på Lerkendal hans siste kamp. Hvilket verdig punktum hadde det ikke vært med 3 poeng i hans avskjedskamp, og det borte mot Rosenborg!

Litt tilbake til Moldekampen. Forhåpentligvis ga denne seieren en del selvtillitt. For det var ikke bare resultatet som var bra i den kampen. Spillet var veldig bra også, og det var faktisk mye som undertegnede kjente igjen fra jubelsesongen i fjor.

Når det gjelder skadesituasjonen i KIL, så er den som den har vært. Kai Olav Ryen og Conny Månsson er fortsatt ute med sine langtidsskader. Og det vil dem følgelig også være en god stund. I tillegg sliter fortsatt Magne Sturød. I tillegg til disse fikk Olav Tuelo Johannesen sitt femte gule kort for sesongen mot Molde, så det betyr dessverre at han er ute med karantene mot Rosenborg.

Ut ifra de overnevnte fakta, så tror vi at følgende spiller fra start i morgen:

Keeper: Thomas Myhre

- Ingen tvil. I en slik kamp kan Thomas Myhre helt klart bli en matchvinner. Mannen har spilt på øverste nivå i England, og eier massevis av rutine. Spilte dessuten en meget god kamp mot Molde, der han blant annet reddet et straffespark.


Forsvar: Edier Frejd – Vidar Riseth – Henry Joseph Shindika – Yngvar Håkonsen

- Det skal bli spennende å se hvor lenge Vidar Riseth holder. Dessverre har han måtte forlate banen ganske tidlig i noen seriekamper. Senest mot Molde sist helg. Det hadde vært fantastisk om Riseth hadde klart hele kampen, i hans siste kamp. Yngvar Håkonsen sliter med skade. Men hvis han ikke skulle bli klar til kampen i morgen, så er det vel forventet at Martin Linnes flyttes ned på backen, ifra en eventuell midtbaneplass.

Midtbane: Martin Linnes – Carl Erik Torp – Ørjan Berg Hansen

- Martin Linnes har utover i sesongen fått sjansene, og ikke minst har han etter glasskulas mening tatt vare på sjansene. Det gjelder både i forsvaret og på midtbanen. Dette er en spennende midtbanetreer der det er mye løpskapasitet. Roger Risholt ville selvsagt vært aktuell på midtbanen, men forårets kaptein er ute med skade.

Angrep: Kim Holmen - Mame Niang - Adem Guven

- I skrivende stund ikke en angrepsrekke som har skapt så veldig mange mål. Men i Tuelo Johannesens fravær velger glasskula denne løsningen mot Rosenborg. Alle disse spillerne har forskjellige egenskaper, og hvis man bruker hverandre riktig, så kan disse utfylle hverandre på en god måte. Her finner vi en skarp kombinasjon av fart, styrke,
teknikk. Vi glemmer selvsagt ikke at vi har en Kai Risholt som også er aktuell fra start. Han behersker mange kvaliteter som også Mame Niang har. Det kan godt være at vi like gjerne får se Kai Risholt fra start i morgen. Men vi velger Mame Niang fra start.


Trener: Tony Gustavsson

- Heldigvis ingen forandringer på trenersiden. Kontrakt til svensken går egentlig ut førstkommende torsdag, men i dag kom nyheten som vi alle har ventet på. Så da er det ingen tvil lenger: Tony Gustavsson trener KIL ut sesongen (Og kanskje enda lenger)..

Det som kan gjøre at KIL kanskje kan avslutte vårsesongen med et mirakel, er at Rosenborg har hatt flere spillere med på landslagskamper den siste tiden. Situasjonen er motsatt hos KIL.

Uansett må vi få lov til å være såpass ærlige å si at Rosenborg er en klar favoritt. Samtidig skal kampen spilles først, og det har skjedd større mirakler tidligere, enn at KIL slår Rosenborg på Lerkendal.

Glasskulas tips: Rosenborg – KIL: 3-1

Kils mål blir satt inn av Edier Frejd. Dessverre blir dette altså kun et trøstemål, men allikevel et hederlig resultat i Trondheim.

Så kan det nevnes at Glasskula har tippet feil tidligere, og det gjør så absolutt ingenting hvis glasskula skulle bomme med sitt resultattips nok engang… For ingenting hadde vært en bedre start på sommerferien enn poeng mot Rosenborg på Lerkendal.

Kampens dommer: Tommy Skjerven.

De siste ryktene går ut på at det er solgt over 16.500 billetter. Og det betyr nok at det blir fullt på Lerkendal nok en gang (20.000). Dette vil også være en helt ny opplevelse for flere av KIL spillerne, vi velger å håpe at det vil gi dem et ekstra kick!
Del på facebook
Kommentarer


Martin Linnes som indreløper? Tror ikke det gitt... Da isåfall på kant i angreps trioen.
Av Erik på 06.06.2010 - 01:04:43

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud