Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Tromsdalen – KIL
Søndag tar KIL fatt på årets lengste bortetur..

Flere spenningsmomenter ligger og ulmer når Kil tar fatt på årets lengste tur for å møte Tromsdalen på deres eget kunstgress. Skal Kil reise seg etter en litt svak mot Bodø/Glimt, og går ny-innlånte Bjarne Kortgaard Ingebrigtsen rett inn på laget?

Idrettslaget Fart og ungdomslaget Freidig ble stiftet i 1938, og i løpet av de neste tretten årene ble navnet faktisk skiftet til både Radar (1947) og Tromsdalens idrettsforening (1951). Og ikke nok med det så ble navnet nok engang endret til det navnet vi kjenner i dag, Tromsdalen Ungdoms og Idrettslag – TUIL, i 1968.

Tromsdalen sies å være en hard nøtt å knekke oppe i nord. Men Kil har faktisk hatt et godt tak på Tromsdalen på deres egen hjemmebane. Ingen har vel glemt Kil`s fantastiske seier der oppe i den fantastiske 2004 sesongen, da Jaakko Nyberg først fikk rødt kort etter 2min, påfølgende straffebom av en TUIL spiller og ikke minst at Kil til slutt vant 4-0, dette var med på å sende Tromsdalen ned ifra 1.div igjen, og dermed ble det 2.div for Tromsdalen i 2005. I fjor vant Kil 2-1 etter scoring av blant annet Harald Stormoen.

Når det gjelder søndagens kamp så er det spesielt en spiller som Kil skal se opp for. Mohammed Ahamed har vist at han vet hvor målet står, og ikke minst at han kan score mange mål. Denne sesongen står han bokført med like mange scoringer som Kongsvingers store yndling, John Pelu, altså 3 mål. Forrige sesong var han bare noen få scoringer fra å bli toppscorer i Adeccoligaen.

Som nevnt har Kil hentet en, til tross for sin unge alder, erfaren spiller ifra Lyn. Kil har hentet Bjarne Kortgaard Ingebrigtsen, med røtter fra Solør, grunnet skadene som har rammet Kil`s midtbane. Fram til skadene på Ørjan Berg-Hansen og Harald Stormoen hadde vi et luksus problem når det gjaldt midtbanen. Dette har vi nå altså ikke, derfor tror undertegnende at Bjarne Kortgaard Ingebrigtsen går rett inn på laget. Noe annet ville overraske stort med tanke på at det er snakk om en spiller som sies å stå bokført med 26 tippeligakamper og 3 mål.

Thomas Berntsen har som sagt ikke det samme (luksus) problemet når han skal ta ut laget som løper ut på kunstgresset i Tromsdalen på søndag, og glasskula tror han tar ut dette laget: Månsson - Guiomar, Ryen, Førsund, Smolinski - Sylling Olsen, Kortgaard Ingebrigtsen, Fremming - Pelu, Samuelsson, Torp.

Noen endringer blir det i forhold til kampen mot Bodø/Glimt, både fordi skadene tvinger Thomas Berntsen til det og rett og slett fordi spillere som Guiomar og Samuelsson fortjener å få vist seg fram.

Røde kort eller ikke, vi tror ikke det blir noe målkalas mot Tromsdalen i år. Dette blir en krig mot et hjemmelag som er avhengig av å få alle de poengene de kan få. Så får vi håpe at det ikke blir på søndag. En kamp kan være underholdende selv om det ikke bøttes inn med scoringer og det tror vi at denne kampen blir et bevis på.

Glasskula tror at kampen ender med samme resultat som sist gang Kil spilte i Tromsdalen. Det vil si at resultatet blir 2-1 til Kil. Målene til Kil blir scoret av Sylling Olsen og Pelu.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud