Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Viking
I morgen kveld tar vi fatt på årets 9.serierunde i Tippeligaen. Etter en svak kamp mot Haugesund sist helg, er vi overbevist om at de røde er klare til å vise at det bor mer i laget. Denne gangen kommer viking på besøk.

Derfor er det vel ikke nødvendig å nevne at dette blir en spesiell kamp for Thomas Myhre og Mame Niang, men vi velger å nevne litt om det allikevel. Thomas Myhre sin situasjon skal vi ikke nevne noe særlig, utover det at han en stund før denne sesongen fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket i klubben. Når det gjelder Mame Niang så ble han klar for klubben bare noen få dager etter at Thomas Myhre ble presentert for KIL.

Viking har i løpet av de åtte første serierundene 3-2-3 (seier-uavgjort-tap). Målforskjellen er 10-8. Dette betyr at vi i morgen møter et av de mest gjerrige lagene i Tippeligaen i morgen. Faktisk er det bare fire lag som har sluppet inn mer mål enn Viking så langt. En av grunnene til det, er nok Rune A. Jarstein. Landslagskeeperen som ble hentet fra Rosenborg før sesongen. Men at laget bare har scoret 10 mål viser ingen styrke. Det er riktignok 4 mål mer enn hos oss. Men sammenlignet med de lagene viking er ventet å kjempe mot på tabellen, så er det et lite stykke bak.

Før kampen i morgen, ligger viking på en 9.plass – 6 plasser og 7 poeng foran oss. For KIL sin del, så ble kampen mot Haugesund for en liten uke siden, en trist kamp. Og etter den kampen, som endte 3-0, begynner det å bli litt avstander opp. Derfor blir kampen mot Viking i morgen, og ikke minst kampen mot Sandefjord veldig viktige. Hadde vi klart minst 4 poeng til sammen i disse to kampene, så ser det ikke så verst ut. Og som vi har nevnt flere ganger tidligere, så er KIL i stand til å slå de fleste tippeligalag på Gjemselund.

Hvordan har det gått mellom lagene tidligere?

Som vanlig tar glasskula i bruk fozzum.com, og den forteller oss følgende:

For det første: På Gjemselund har vi en veldig god statistikk mot Viking. På 15 oppgjør ser det slik ut: 10 (seiere) – 2 (uavgjort) – 3 (tap). Det største tapet kom, sist gang lagene møttes (1999). Da tapte vi 3-1. Målet til KIL kom på straffe ved Andreas Alm. Vår største seier mot Viking på Gjemselund, kom i 1992. Da vant vi 4-1, etter 2 scoringer hver av Kjell R. Kaasa og Rune Sunde.

Flere ting har skjedd på Gjemselund den siste uka også. Inn har det kommet en svensk trener, ved navn Tony Gustavsson. Ut ifra de rapportene glasskula kjenner til, så er dette en høyt respektert og dyktig trener. Svensken er imidlertid kun ansatt for ca 6 uker. Noen mener dette er negativt, andre positivt. Uansett, hovedbudskapet er allikevel klart: I løpet av denne tiden skal KIL ta mest mulig poeng, og denne jakten begynner allerede i morgen.

Mange diskusjoner har pågått den siste tiden når det gjelder laguttak, akkurat slik det skal være blant supportere som er glad i klubben sin. Glasskula har også sin mening, og selv om den ikke betyr all verden, så er vårt tips slik:

Thomas Myhre – Edier Frejd, Vidar Riseth, Henry J. Shindika, Yngvar Håkonsen – Carl Erik Torp, Lars Christian K. Gerson, Ørjan Berg Hansen – Olav Tuelo Johannesen, Kai Risholt, Adem Guven.

Ut av laget, fra forrige kamp, er Bobbie F. Da Cruz. Yngvar Håkonsen fikk noen minutter mot Haugesund, og er tydeligvis på gang igjen etter å ha vært ute en stund med skade, og da går han inn på laget. Annet er det vel ikke å si, enn at Frejd da flyttes over til høyreback. Kil.no melder lørdag kveld at Roger Risholt ikke spiller imorgen. Han trenger rett og slett hvile, og da tror vi at L.C Gerson kommer inn fra start.

Hvordan ender kampen? Det blir tett, og det blir jevnt: 2-1 til Kongsvinger. Målscorere for KIL blir Adem Guven og Mame Niang, som kommer inn i 2 omgang og scorer sitt første mål for klubben.

Kampen dømmes for øvrig av Ken Henry Johnsen.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud