Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Lillestrøm
Allerede i kveld er det klart for ny kamp i Tippeligaen. Denne gangen blir det lokaloppgjør mot Lillestrøm, og forhåpentligvis masse folk på tribunene.

KIL tok årets første seier, og sine første poeng i årets Tippeliga, mot Hønefoss søndag kveld. I seiersrusen etter kampen var det svært få som visste hvilke nyheter vi skulle våkne opp til i dagen etter. Men da nyhetene kom, kom de som lyn fra klar himmel. For hvem hadde trodd at Trond Amundsen da skulle offentliggjøre at han trekker seg som KIL trener?

Dette har naturligvis gjort at KILs seier mot Hønefoss mistet mye av oppmerksomheten. Det er kanskje ikke så rart, men vi velger å ikke bruke så mye mer oppmerksomhet på treneravgangen, enn det vi allerede har gjort, da det bare er å klikke seg inn på forskjellige nettaviser.

Som sagt, idag møter vi Lillestrøm. Og da Lillestrøm har spilt i Tippeligaen i en årrekke, så er det naturligvis mange år siden vi møtte dem i en seriekamp. Ikke overraskende må vi helt tilbake til året vi rykket ned fra Tippeligaen, sesongen 1999:

- Datoen er 22.september og KIL tar imot Lillestrøm på Gjemselund denne kvelden. Eirik Dybendal gir KIL ledelsen 1-0 etter 26 minutter. Men bare 10min senere utligner Lillestrøm på straffe. Flere mål blir det ikke, og kampen ender med poengdeling.

Lillestrøm endte denne sesongen på en 4.plass i Tippeligaen. Og KIL rykket som kjent ned til 1.div, sammen med Skeid. Etter dette har vi altså ikke møtt Lillestrøm i en seriekamp. Eller har vi det? På en måte har vi faktisk gjort det. For noe av det aller verste undertegnede husker fra de årene vi spilte i 2.div var at vi møtte flere 2.lag. Og et av disse var da Lillestrøm 2. Så sist vi møtte Lillestrøm (2) var altså i 2.div i 2003 sesongen. Og selvsagt vant vi begge oppgjørene mot Lillestrøm denne sesongen. Hjemmekampen endte 3-0 og bortekampen 3-2.

Nå, nesten 7 år senere møter vi dem igjen. Men denne gangen i Tippeligaen, og vi møter deres 1.lag.

Slik tror vi KIL spiller fra start i kveld:

Thomas Myhre – Bobbie F. Da Cruz, Vidar Riseth, Henry J. Shindika, Edier Frejd – Adem Guven, Roger Risholt, Carl Erik Torp – Olav Tuelo Johannesen, Kai Risholt, Kim Holmen.

Henry J. Shindika gjorde, kanskje noe overraskende, en bra kamp mot Hønefoss i midtforsvaret. Og da Yngvar Håkonsen fortsatt er ute med skade, så er det ingen overraskelse hvis Henry spiller fra start også i dag. Foruten dette så fortsetter glasskule å mase etter Kim Holmen. Vi gjentar nok en gang: Kim Holmen vil vi se fra start. Da har vi både fart, styrke og teknikk der framme i spillere som Tuelo, K. Risholt og Holmen.

Hvordan ender denne kampen? I sist hjemmekamp tapte vi ufortjent mot Aalesund FK. Spiller vi på samme måte i denne kampen så er det muligheter for både 1. og 3. poeng. Men for at det skal være mulig, så må de 11 røde være 100 % konsentrerte. Tidligere denne sesongen har vi vært passive på dødballer i mot, og det holder ikke mot Lillestrøm. Alle vet at Lillestrøm er livsfarlige på dødballer, og derfor MÅ konsentrasjonen være på topp!

Vårt kamptips denne gangen er kanskje litt vågalt. Men etter en god kamp hjemme sist mot Aafk, og ikke minst etter seieren mot Hønefoss føler Glasskula at vi er igang. Og derfor ender dette oppgjøret 1-0 til KIL.

Målscorer for KIL: Kim Holmen.

(All KIL statistikk er hentet fra www.fozzum.com)
Del på facebook
Kommentarer


Ingen dårlig tipping da det ble 0-0 men veldig bra kamp. begynner å ligne ett lag
Av Tore srøne på 19.04.2010 - 16:48:53

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud