Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Tromsø - KIL
Årets andre bortekamp står for tur, ikveld. Denne gangen legger vi turen opp til nord, der Tromsø står for tur.

Det er en tøff oppgave som venter oss når Tromsø står klare til å møte oss ikveld. Denne sesongen står Tromsø med 1 seier, og 1 tap. Seieren kom på hjemmebane mot Hønefoss, mens tapet kom på Åråsen mot Lillestrøm for en uke siden. Generelt sett, ser man på Tromsø som en lei motstander å møte på deres egen hjemmebane. Og statistikken viser at KIL har hatt store problemer på Alfheim.

Sist vi møtte Tromsø på deres egen hjemmebane, ble vi sendt hjem som slakt. Kampen endte 4-1, der Rune B. Johansen stod igjen som vår målscorer i den kampen. En liten stund senere, var vi klare for nedrykk. Sist gang vi vant der oppe var i 1991, Stig Inge Bjørnebye og Caleb Francis (2) gjorde at vi reiste hjem med 3 poeng. Men utover denne seieren er det forholdsvis mager poengfangst på Alfheim oppgjennom historien. På 14 seriekamper står vi med 2 seiere og 2 uavgjorte.

Derfor håper vi at det er mulig å få rettet litt opp i statistikken mot Tromsø ikveld. Og selv om det blir knallhardt, er alt mulig med kynisme og ”guts”. Men dette og planen for kampen i morgen har helt sikkert Trond Amundsen lagt for lenge siden. Det tviler vi ikke et sekund på..

Med i de planene er ikke helten fra kvalikkampene fra i fjor, Olav Tuelo Johannesen. Det siste vi har fått høre fra klubben er at han ikke er aktuell for kampen, grunnet et delvis avrevet leddbånd.

Derfor åpner det seg en mulighet for Kim Holmen som da kan få sin første kamp fra start i KIL drakten.

Slik tror vi KIL stiller fra start i morgen:

Thomas Myhre – Eddier Frejd, Vidar Riseth, Bobbi F. Da Cruz, Yngvar Håkonsen – Roger Risholt, Carl Erik Torp – Adem Guven, Mame Niang, Lars Christian K. Gerson – Kim Holmen.

I våres to første seriekamper denne sesongen har vi sett en Mame Niang som har fått flere sjanser til å score mål, men dessverre har ikke disse endt i mål. Dette vil forhåpentligvis endre seg, da dette kun handler om marginer. Men denne gangen vil vi se han på banen sammen med Kim Holmen. For i kampen mot Strømsgodset og Odd Grenland har vi sett en Mame Niang som er sterk i kroppen og vinner mange dueller. Problemet så langt er at spillerne rundt han, ikke har kommet raskt nok fram eller ikke har rukket å komme i bakrom på de duellene Mame Niang har vunnet. Noe av forklaringen på dette kan selvsagt være at Mame Niang ikke kjenner sine medspillere godt nok enda, eller i dette tilfelle helst motsatt. Og når vi vet hva Kim Holmen står for, så er dette en spiller vi vil se fra start mot Tromsø.

En annen begrunnelse er at det er en stor mulighet for at dette blir en kamp, der KIL kan få mange kontringssjanser. Og da vil det naturligvis også være en fordel med farten til Holmen.

Når det gjelder Lars Christian K. Gerson, så fikk han ingen skikkelig sjanse i Adeccoligaen sist sesong. Men han fikk flere sjanser i treningskampene før denne sesongen, og der gjorde han seg ikke bort. Tvert i mot viste han flere ganger fram en meget positiv side. Og dette resulterte også i et par mål. Og målene mot Fredrikstad og Haugesund var også av det vakre slaget. Derfor synes vi at det hadde vært veldig spennende å se han fra start i Tippeligaen. Nå skal det sies at kampen om plassene er stor, så det kan godt være at Ørjan Berg Hansen eller en Kai Risholt tar plassen hans. Vi skal heller ikke glemme at vi har en Magne Sturød som har gjort sine saker bra i de kampene han har spilt. Men vårt råtips er at Lars Christian Krogh Gerson tar en offensiv midtbaneplass.

Som vi allerede har nevnt, så er dette en vanskelig kamp. Og selv om vi har statistikken mot oss, så er ingenting umulig. KIL har klart i utgangspunktet umulig ting før, så men stor innsats og guts har glasskula stor tro på dette.

Vårt tips er 2-2, og poengfangsten er i gang!

Målscorere for KIL: Kim Holmen og Vidar Riseth.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud