Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Odd Grenland
Vi har lagt forrige kamp mot Strømsgodset bak oss, tar med oss det som var positivt i den kampen, og ser fram til morgendagens kamp. Etter at Gjemselund i snaue 10 år har vært en arena for 1. og 2. divisjonsspill, er det igjen klart for Tippeligafotball på vår egen stadion. I vår første hjemmekamp denne sesongen får vi besøk av Odd Grenland.

Sist gang vi spilte en Tippeligakamp på Gjemselund, fant sted 3.oktober 1999. Den kampen tapte vi 2-1 mot Skeid. Litt over 2100 tilskuere møtte til den kampen.

Men nå er vi tilbake i Tippeligaen, og vi møter Odd Grenland. Faktisk er det ikke lenger enn nesten 2 år siden vi møtte Odd Grenland på Gjemselund. Den sesongen kjempet vi med nebb og klør for å holde oss i Adeccoligaen. Alle husker hvor stygt det så ut til å gå, og alle husker hvordan det endte til slutt. Kort fortalt, Tom Nordlie ble hentet inn da på høsten, og var med på å berge plassen til KIL i Adeccoligaen. Faktisk ble bortekampen mot Odd denne sesongen, debuten for Tom Nordlie, som KIL trener. Dessverre ble ikke det noen imidlertid suksess og vi tapte kampen 3-0. I april, tidligere samme sesong, møtte vi Odd Grenland på Gjemselund med Thomas Berntsen som trener, tapte vi 3-1.

Derfor har vi nå muligheten til å revansjere tapene mot Odd, fra sist vi møttes. Og ikke minst er det viktig for Trond Amundsen og KIL å gjøre et fort ut av Gjemselund. Vi er avhengig av å ta mange poeng på Gjemselund denne sesongen. Og det kan vi like gjerne begynne med nå, i første kamp. Glasskula kunne selv følge bortekampen mot Strømsgodset på nært hold, sist søndag. Vi tapte riktignok 2-0, men resultatet kunne fort ha vært annerledes hvis vi hadde hatt marginene på vår side.

Odd Grenland, som ble stiftet i 1894 og trenes av Dag-Eilev Fagermo, har vi bare spilt 2 ganger mot på Gjemselund tidligere. Vi møtte dem i 1999, da vi vant 1-0. Helten for KIL den gang, var ikke ukjente Andreas Alm.

En overraskelse for mange var det at Magne Sturød fikk plass på midtbanen mot Strømsgodset. Mannen som har slitt noe voldsomt med skader etter at han kom til KIL, var faktisk en av de beste i Drammen. Så det skal bli spennende å se om han også får plass på banen mot Odd Grenland.

Slik tror vi søndagens KIL lag, blir fra start:

Thomas Myhre – Edier Frejd, Vidar Riseth, Bobbie F. Da Cruz, Yngvar Håkonsen – Ørjan Berg Hansen, Roger Risholt, Carl Erik Torp – Magne Sturød, Mame Niang, Olav Tuelo Johannesen.

Det har vært litt usikkerhet med Thomas Myhre etter kampen mot Strømsgodset, men den nybakte faren ser ut til å bli klar til morgendagens kamp. I forhold til forrige kamp, tipper glasskula at det blir kun en forandring. Den forandringer går ut på at Adem Guven tar plass på benken, og Carl Erik Torp kommer inn.

I tillegg har vi en spillesugen Kim Holmen, som gjorde en flott innsats når han kom inn i 2.omg mot Strømsgodset. Vi får satse på at vi får se det samme fra den hurtige spilleren, denne gangen.

Vi tror Mame Niang blir morgendagens helt. Takket være han ender kampen 1-0 til KIL.
Del på facebook
Kommentarer


Takk, da er feilen rettet opp!
Av Glasskula på 20.03.2010 - 16:42:15

vi tapte 3-0 mot Odd i Nordlies debut, ikke 2-0.
Av H.E på 20.03.2010 - 16:16:20

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud