Stabæk, Nadderud
04.05.2024
KIL - Notodden
En festlig aften på Gjemselund

Denne gangen blir det et noe amputert referat uten bilder ettersom våre medarbeidere er så begeistra for vår venstreback at de har tatt med seg klassen til Polen på tur.

Notodden ja. Det var et nytt bekjentskap. Supporterne var ikke veldig mange men noen blå fant man på hjørnet av ståtribunen. De hadde faktisk et skotsk flagg. Men det overgår selvfølgelig ikke vårt irske Vinger Bhoys flagg.

Det var et KIL uten John Pelu fra start som startet kampen best. KIL ble bedre og bedre etterhvert som omgangen gikk. Men det skjedde ikke veldig mye rett foran målet. Torp hadde en mulighet som ble reddet på strek. Men etter en drøy halvtime var det klart for 1-0 til KIL. Peter Lindau viste at han ikke bare er kjapp i replikken men også har en kjapp hjerne. Han snappet opp en feilpasning fra en Notoddenspiller og kom alene med keeper. Han måtte runde keeper og sette inn ballen fra skrå vinkel. Kaldt mål av Lindau.

Mot slutten av 1. omgang hadde Berg Hansen fått seg en smell og måtte forlate banen. Inn kom Pelu. Supporterne på tribunen konkluderte med at eneste grunnen til å benke Pelu måtte være beinbrudd eller noe sånt. Men Pelu skulle senere vise at han slett ikke sliter med noe som helst. 1. omgang ebbet rolig ut, fortjent KIL ledelse til pause.

2. omgang starter noe jevnere, det virka som Notodden var noe mer på hugget i starten av 2. omgang. Det ble litt stillingskrig på midtbanen uten de altfor store sjansene helt i starten. Men etterhver tar KIL gradvis kommandoen igjen og Pelu begynner å få muligheter. Faktisk brenner han to store muligheter i løpet av kort tid. Nå har KIL igjen tatt full styring og kan egentlig tilsynelatenede cruise inn seieren. Da, ca et kvarter før slutt skjer det utrolige. Helt ut av det blå (bokstavelig talt faktisk) går en Notodden spiller opp på corner og header inn 1-1. Fryktelig ufortjent. Og slett forsvarsspill fra KIL.

Stemnings synker noen hakk på supporterfeltet. Undertegnede begynner å surve om at man må få inn på noen rettvendte angripere. Og til min store forbauselse virker det som John Pelu hørte meg! Pelu hadde dratt seg inn i midten. Torp hadde ballen på venstrekanten, det var de to mot hele Notodden og omegn. En snedig liten sak fra Torp detter ned i bakrommet, der er Pelu og pang! Smeller ballen i krysset. Supporterfeltet tar helt av sammen med spillerne! For et vidunderlig deilig mål!

Slutten av kampen er egentlig bare en transportetappe, selv om en overnervøse supporter skvetter hver gang ballen er på KILs banehalvdel. KIL forsvarer seg veldig bra og har full kontroll. KIL ror i land tre svært fortjente poeng.

En deilig seier der årets KIL lag nok en gang viser at man er solide. Å trekke fram en spiller i dag blir nesten litt feil, for manbge viste seg fram. Smolinski viste at han er laget av jern og var bunnsolid, sammen med resten av forsvaret. Midtbanen var solid, en evigløpende Fremming, general Stormoen som virkelig er i ferd med å finne formen. Berg Hansen fikk ikke vist så mye pga skaden, men vi vet alle hva han står for. Og Sylling Olsen, nok en gang et friskt innslag.

Torp var livlig, Lindau var frisk som en 20 åring og Pelu..hva skal man si? Nå er det bare å lene seg tilbake og drømme om løpsdueller mellom Pelu og Hoftun neste helg!