Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula KIL - Notodden
Nabooppgjør

Da er det duket for årets andre nabooppgjør på Gjemselund. I hvert fall hvis gjennomsnittelige geografi kunnskaper blant det norske folk hadde vært lagt til grunn. Det er vel ikke grenser på hvor mange som gjerne plasserer Kongsvinger der hvor Kongsberg hører hjemme på kartet og Kongsberg er som kjent nabobyen til Notodden.

I 1999 stiftet man fotballklubben Notodden, målet var å vise at man kunne mer enn å spille blues i Telemarkskommunen. Man skulle vise fotballnorge at man kunne stable et 1. div lag på beina innen 2005 og et år på etterskudd klarte de å rykke opp i det nest ypperste selskap. Om de har et stabilt førstedivisjonslag gjenstår å se, men så langt i år har de ikke tapt. De står så langt med en seier og to uavgjorte kamper, blant annet klarte de 1-1 mot Skeid på Bislett.
Jan Halvor Halvorsen har fått i oppdrag å lose Notodden mot sikker plass i 1. div, med seg har han Bala Garba som den største profilen, men mange drar sikkert også kjensel på navn som Kristian Ystås og Eirik Soltvedt. Pengesekken er omtrent dobbelt så stor som her i Kongsvinger, så gjenstår det å se om de er dobbelt så gode.

KIL har aldri før møtt Notodden ei heller Kongsberg så noen historiske data har ikke glasskua å komme med denne gangen. Jan Halvor Halvorsen derimot har vi tatt en del poeng fra tidligere, både når han spilte i Brann, Start og Sogndal dro KIL det lengste strået. Uoffisiell statistikk mellom KIL og Jan Halvor Halvorsen er 4 seire, 1 U og 2 tap.

KIL har vist de siste to kampene at noe er på gang, først lagde man kjøttdeig av Ham-Kam i kampen om Hedemark og hadde det ikke vært for at Spideman sto i mål hadde vi halt i land en seier der, heldigvis hadde Skeid en noe mer normal keeper i mål slik at vi fikk se årets første KIL seier på Bislett forrige helg. Pelu har funnet formen, og det ser faktisk ut som de fleste av hans lagkamerater også har gjort. Vi tror derfor at Berntsen stiller med samme mannskap som sist selv om han har tilnærmet skadefri tropp. Det diskuterts flittig om hvem som bør spille back av Kamark og Guiomar, men Kamark har foreløpig ikke spilt seg ut av laget så inntil videre må nok vår nye svenske forsvarsspiller nøye seg med å psyke ut motstanderne fra sidelinja.

Det blir ikke målfest mot Notodden, men glasskula spår at vi vinner 1-0 og målet kommer i det 79. minutt ved Carl-Erik Torp.

For glasskula: MikeB
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud