Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: Tromsdalen - KIL
I morgen spilles årets nest siste kamp, noe som også er årets siste bortekamp for KIL. Det er Tromsdalen som denne gangen står for tur, et lag som kjemper for å unngå nedrykk til 2.div. Blir det like tøft som det pleier å bli der oppe, eller blir det reprise av det som skjedde i 2004?

Det skal vel mye til for at vi skal få se det samme som i 2004. Denne gangen fikk Jaakko Nyberg se det røde kortet allerede etter snaue 3 minutter. Men så er det noe med at lag ofte spiller bedre med 10 mann, og gjerne vinner. Det skjedde i årets kamp mot Alta, og det skjedde i denne kampen mot Tromsdalen. Men hvilket målshow det ble! KIL ga seg ikke før det stod hele 4-0 og KIL reiste hjem med 3 poeng.

Tromsdalen hadde ei grei sesongstart og laget tok seiere dem skulle ta, og noen uavgjort resultater ble det innimellom. Men laget er kjent for å være bedre hjemme enn borte, derfor var det ikke så veldig overraskende at vårt kjære KIL, Sogndal og HamKam sendte Tromsdalen tomhendte hjem. Bedre ble det heller ikke av at Hønefoss vant på Tromsdalens egen hjemmebane. Det som kanskje var mer overraskende var at Tromsdalen spilte over all forventning borte mot Hønefoss for noen uker siden, i en kamp der dem faktisk hadde fortjent poeng mot serielederen. Dessverre for Tromsdalen endte det både uten seier og poeng.

Tromsdalen er kjent for å være hakket sterkere hjemme enn borte. Årets foreløpige siste tap på deres egen hjemmebane, var mot Sogndal for en snau måned siden. Tromsdalen så ut til å vinne denne, men en sluttspurt fra Sogndal gjorde at gjestene fra saftbygda kunne reise hjem med 4-3 seier.

Hvordan har det gått for KIL borte mot Tromsdalen tidligere?
Vi har faktisk ikke tapt der oppe siden 2001 sesongen. Da vant hjemmelaget nokså klart med sifrene 3-0. Etter dette har vi en uavgjort, og to seiere. Det nevnte uavgjortresultatet kom i 2007, som var lagenes siste møte, da kampen endte 2-2. Dette var også en kamp som Tromsdalen så ut til å vinne greit, for laget ledet 2-0 til det stod igjen ca 8 minutter. Men takket være John Pelu og Peter Samuelsson reiste vi hjem med 1 poeng.

Spiller for spiller, så er vi et bedre lag enn Tromsdalen. Det viser også tabellen gjennom denne sesongen. Men denne kampen blir annerledes enn om vi skulle ha møtt Tromsdalen i juni, for sesongen går nå mot slutten og begge lagene har veldig mye å spille for. Derfor vil det nok være veldig mye nerver på banen i morgen. Jeg tror at det laget som klarer å slippe seg mest løs og frigjøre seg fra mest mulige nerver, går seirende ut av matchen.

KIL har en skadefri tropp, og det er helt herlig. For ikke noe vil vært mer typisk om skadene kom nå i den mest viktige delen av sesongen. Men det betyr i alle fall at Ørjan Berg Hansen er tilbake fra skade, og at Edier Frejd er tilbake etter karantene.

Glasskula tipper følgende lag mot Tromsdalen:

Conny Månsson – Edier Frejd, Johan Nilsson Guiomar, Kai Olav Ryen, Yngvar Håkonsen – Carl Erik Torp, Roger Risholt, Ørjan Berg Hansen – Magnus Sylling Olsen, Olav Tuelo Johannesen, Andreas Moen.

Kampen om plassene er knallhard, og med en skade (og karantene)fri tropp, vil Øyvind Eide og Patrick Holtet ha et luksusproblem når laget skal tas ut. Men vi tror det er det nevnte laget, som starter i morgen.

Hvordan ender kampen?
Dette blir jevnt, tøft og vanskelig. Og selv om Tromsdalen har vært sterke hjemme, så er det ingen lag som er blitt utklasset der oppe (i alle fall ikke resultatmessig). Dumpekandidater som Notodden og Ham Kam med flere har tapt med snaue 1-0. I tillegg har Skeid uavgjort der oppe. Men samtidig blir dette en kamp, som ingen av lagene sannsynligvis har råd til å tape. Mulig vi tipper med hjertet.. Vi tror KIL vinner 2-1. Men her blir det dramatikk hele veien. Målscorer for KIL: Olav Tuelo Johannesen og innbytter Jonas Johansen.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud