Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Hønefoss - KIL
I morgen kveld er det duket for tv-sendt toppoppgjør fra Hønefoss, hjemmelaget tar i mot vårt kjære KIL. Og et av disse lagene vil garantert bli å se på toppen av tabellen etter at dommeren blåser av kampen etter 90minutter i morgen kveld. Vinner Hønefoss går dem foran Sogndal på topp. Tar KIL poeng blir det vi som er å se på toppen av 1.div.

Hønefoss har vært gjennom en veldig vanskelig periode, som gjennom deres 5 siste kamper, kun har endt i 2 seiere. Slik har det gått for laget fra Ringerike i deres 5 siste seriekamper:

Hønefoss – Løv Ham (02.08.09): 2-0
Stavanger – Hønefoss (09.08.09) 2-2
Hønefoss – Alta (16.08.09) 2-0
Moss – Hønefoss (25.08.09) 4-0
Haugesund – Hønefoss (20.08.09) 3-2

Å tape borte mot Moss eller Haugesund er i og for seg ingen krise. For dette er to meget vanskelig borte arenaer i Adeccoligaen. Moss vet man jo aldri hvor man har, men mot Hønefoss hadde tydeligvis kråkene en meget god dag. At det ble tap mot Haugesund var nok en strek i regninga til Ole Bjørn Sungots menn. Men Haugesund har vært meget sterke på eget gress denne sesongen.

Hønefoss fikk ny stadion tidligere dette året. En stadion som tilfredsstiller alle FIFAs krav til internasjonale kamper med TV overføring. Og fra Hønefoss meldes det om at det for første gang vil bli spilt under full flomlys på stadion i Hønefoss i morgen kveld.

Under forrige kamp mot Haugesund ble Hønefoss spiller Alexandr Dmitrijev utvist, noe som da vil si at han må se kampen mot KIL fra tribunen.

I morgen er det en uke siden KIL spilte mot Alta. En kamp som KIL til slutt vant 4-2. Dette var da også en den første kampen etter at Tom Nordlie forsvant til plankebyen. Mange var spente på hvordan laget ville takle treneravgangen til mannen som reddet oss fra 2.div forrige sesong. Men selv om gutta måtte spille med en mann mindre i over en omgang, så var det ikke akkurat ufortjent da KIL utlignet til 1-1 og etter hvert gikk opp i ledelsen. Det som kunne ha blitt det store samtaleemnet etter denne kampen, var straffen og utvisningen av Andreas Moen. Men da KIL til slutt allikevel vant, så ble det vel ikke all verdens av diskusjoner etter kampen.. Selv om vi alle vet at det var en horribel dommeravgjørelse fra dommeren, å gi Alta straffe og rødt kort til Moen, så må nok Andreas allikevel se denne kampen fra tribunen.

Hvordan har det så gått mellom disse lagene tidligere?

Kil har faktisk en positiv statistikk borte mot Hønefoss. Vi har til sammen møtt Hønefoss 7 ganger på bortebane siden årtusenskiftet. På disse kampene har vi 4 seiere, 0 uavgjort og 3 tap.

Den største seieren på Hønefoss kom for øvrig i 2007 da KIL vant 5-0. Dessverre fikk Hønefoss revansje i fjor, og dem ga seg ikke før det stod hele 4-0 på resultattavla.

Hvordan stiller så KIL fra start mot Hønefoss:

Conny Månsson – Ørjan Berg Hansen, Johan Nilsson Guiomar, Kai Olav Ryen, Yngvar Håkonsen – Jonas Johansen, Roger Risholt, Carl Erik Torp – Magnus Sylling Olsen, Kai Risholt, Olav Tuelo Johannesen.

Kai Risholt kommer da inn for Andreas Moen som har karantene, og Tuelo tar derfor plass på kanten. Kai Olav Ryen spilte ikke mot Alta grunnet skade/sykdom. Men Ryen skal visstnok være tilbake i morgen.

Hvordan ender så kampen?

Dette blir en spennende kamp, der Hønefoss putter på til 2-0 et kvarter ut i andre omgang. Men heldigvis kommer KIL tilbake og kampen ender 2-2, takket være scoringer fra Kai Risholt og innbytter Randall Brenes.
Del på facebook
Kommentarer


Neida, KIL kan fint vinne dette! Tror Hønefoss er inne i en litt dårlig periode. - En horribel dommeravgjørelse fra dommeren? Nå skal jeg ta meg en kopp kaffekopp, hvis ikke ei flaske colaflaske, men først skal jeg bare spørre et spørsmål.
Av KIL-karen på 08.09.2009 - 08:15:35

"ikke akkurat ufortjent da KIL utlignet til 1-1 og etter hvert gikk opp i ledelsen". Det var vel Alta som gikk opp til 1-2...men men
Av Ingar på 08.09.2009 - 00:43:40

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud