Neste kamp
Kongsvinger - HamKam
25.09.2020, 20:30
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger 2-0
21.09.2020, 18:00
Glasskula: Bryne - KIL
Etter den flotte cupseieren mot Skarbøvik tar KIL turen til Jæren for å spille mot Bryne. Denne gangen er det seriespill som igjen er i sentrum, og selv om søndagens motstander befinner seg plassert under nedrykksstreken, så er dette en motstander som KIL oppgjennom historien har slitt mot på bortebane.

Bryne hadde en forferdelig sesong i fjor, da dem endte bare noen få poeng foran KIL. Og lenge var også Bryne innblandet i nedrykkskampen. Men heldigvis for dem endte deres skjebne på lykkelig vis. Mange hadde kanskje trodd at Bryne hadde lært av 2008-sesongen, men så langt er det ikke mye som tyder på det. Men laget har i alle fall gjort grep for at den dårlige trenden skal snus: 1. Juni ble tidligere Brann trener Mons Ivar Mjelde hentet inn som redningsmann etter at Rolf Teigen ble sparket kort tid i forveien.

Men allerede før denne sesongen ble sparket i gang, var det vel ting som allerede da tydet på at Bryne ikke ville bli noe stort denne sesongen (Jada, vi vet at det er lenge igjen av sesongen...) Litt problemer innad i klubben ble det, når den økonomiske situasjonen var såpass elendig at klubben ble nødt til å si opp noen av de spillerne som var i klubben, dette rammet da også den gamle bautaen i KIL forsvaret Jaakko Nyberg. Etter hva glasskula erfarer har for øvrig vår tidligere finske kamerat, forlat Norge til fordel for Finland og spill for Turun Palloseura.

Fozzum.no er en fantastisk hjemmeside som inneholder masse interessant statistikk om KIL. Og det er denne siden vi henvender hos til for å finne ut hvordan det har gått i de tidligere oppgjørene mellom KIL og Bryne, og siden søndagens kamp spilles på Jæren, konsentrerer vi oss denne gangen om hvordan det har gått på nettopp Jæren tidligere.

KIL har i alle år slitt på bortebane mot Bryne, og den begredelige statistikken viser oss at KIL står bokført med 1 seier, 2 uavgjorte og hele 8 tap.

Den nevnte seieren fikk vi for 2 sesonger siden, i en kamp hvor Bryne faktisk tok ledelsen allerede etter ca 20 sekunder. Men dette skulle vise seg å bli dagen, da KIL skulle ta sin første seier på Bryne Stadion. En svenske måtte til for at dette skulle bli et faktisk, og Peter Lindau sørget med sine 2 scoringer for at KIL reiste tilbake til Kongsvinger med 3 poeng!

Bryne Idrettslag ble stiftet i 1924, i begynnelsen var det kun fotball som stod i sentrum, men senere kom også friidrett inn i bildet. Men i 1991 ble det forandringer i Bryne Idrettslag, og som en egen avdeling ble Bryne FK opprettet. Bryne har i likhet med KIL også spilt i Tippeligaen tidligere, og nedrykket fra den øverste divisjonen skjedde faktisk så sent som i 2003. Etter dette har Bryne kjempet hardt for å komme tilbake til det nivået der dem var før nedrykket, men det har kun vært med forsøkene. Det nærmeste dem har vært sitt ønskelige comeback, var i 2006 da laget havnet på kvalifisering i Adeccoligaen. Men deres motstander Odd Grenland ble for sterke og dermed ble det ikke noe comeback til Tippeligaen for Bryne.

Hvis vi retter synet litt tilbake til ”vår egen leir”, så har vi vært igjennom et par meget positive KIL kamper. Først ble Notodden knust 3-0, og bare noen få dager senere ble Skarbøvik knust 4-0 på Gjemselund. Og med disse resultatene får vi håpe at våre gutter har fått selvtilliten tilbake etter de to svake kampene mot henholdsvis Sogndal og Nybergsund.

Dette er som tidligere nevnt en vanskelig kamp, der vi møter et lag som har fått inn en meget god trener i Mons Ivar Mjelde. Hva slags lag velger så Tom Nordlie fra start mot Bryne?

Keeper: Vi har 2 keepere som kjemper side om side, og så langt denne sesongen har Conny Månsson spilt hver eneste kamp. Han har riktignok til dels blitt kritisert, i alle fall etter de 2 siste tapene. Men det er ingen tvil om at den svenske keeperen er en viktig brikke ute på banen. Når det gjelder Olav Dalen, som kom fra Ull/Kisa før denne sesongen, så er det vanskelig å vite hvor han står i forhold til å danke ut Conny Månsson.

Forsvaret: Dette er vel den delen av laget det har vært mest diskusjoner rundt, denne sesongen. Og noe av grunnen til det er selvfølgelig at det er sluppet inn veldig mange mål så langt, der flere har kommet etter ”blemmer” fra forsvaret. Etter at Steinar Strømnes ble skadet, ble Ørjan Berg Hansen flyttet ned fra sin midtbane posisjon – med stort hell. Og på motsatt side har vi en svensk - colombiansk kanon: Eddie Frejd!

Midtbanen: Det er ingen tvil om at vi har en meget sterk midtbane, så lenge vi får den til å fungere. Roger Risholt som kom til KIL før denne sesongen, og som også ble valgt til vår kaptein, har vært helt fantastisk denne sesongen. Stort sett har han hatt med seg de samme, på hver sin side, men litt forandringer ble det når Berg Hansen ble flyttet ned i forsvaret. Men Jonas Johansen har gjort det bra når han fikk sjansen, spesielt i siste seriekamp mot Notodden.

Angrep: Vi har sluppet inn mange mål i år ja, men målene har virkelig også trillet inn andre veien også. For det er faktisk bare et lag som har scoret mer, og et lag som har scoret like mange som oss så langt i sesongen 2009. Mye av æren for det skal både Randall Brenes og Kai Risholt ha, da begge disse er våres toppscorere så langt med 5 fulltreffere hver. I tillegg til disse har vi en Magnus Sylling Olsen som kan ”eksplodere” når som helst. I bakhånd har vi Olav Tuelo Johannesen og Andreas Moen, som virker til å være på vei til noe av sitt gamle nivå. Ja, kampen om plassene i angrepet er hard. Men det er selvfølgelig slik det skal være!

Dermed blir glasskulas lagtips slik:

Conny Månsson

Ørjan Berg Hansen - Johan Nilsson Guiomar - Kai Olav Ryen - Edier Frejd

Carl Erik Torp – Roger Risholt – Jonas Johansen

Randall Brenes – Kai Risholt – Magnus Sylling Olsen.


Dette blir en kamp mellom 2 store treningsprofiler i Tom Nordlie og Mons Ivar Mjelde, dette blir en kamp mellom et lag som kjemper i toppen og et lag som kjemper i bunnen, og ikke minst blir dette en kamp mellom 2 lag som trenger 3 poeng (Bryne, for å klatre på tabellen – Og KIL for å henge med i toppen av Adeccoligaen). Dette blir knallhardt fra første spark på ballen.

Glasskulas kamptips: 1-1 (Scoring for KIL: Jonas Johansen).
Del på facebook
Kommentarer


KIL vinner 2-0!
Av Vegar på 13.06.2009 - 21:58:52

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud