Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Lillestrøm - Kongsvinger n - n
21.09.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Stavanger
Søndag er det duket for nok en hjemmekamp. For første gang i historien skal KIL møte Stavanger IF til en obligatorisk seriekamp.


Stavanger IF vant noe overraskende sin 2. divisjons avdeling i fjor. De fleste forventet at Randaberg ville rykke opp. Laget lå lenge an til opprykk, men havarerte etter hvert økonomisk.

Det blir spennende å se hva nummer 2 laget fra oljehovedstaden kan by på. Laget som de fleste regner med vil være på et kort besøk i Adeccoligaen står med respektable 5 poeng på fire kamper. Sist helg klarte laget å beholde ett poeng i hjemmekampen mot Nybergsund. Det er verdt å merke seg at laget vant serieåpningen borte mot Alta 3-1 og kapret ett poeng på hjemmebane mot ustabile Moss.

Laget ledes av spillende trener Cato Hansen, som sikkert noen husker fra en årrekke i Bodø/Glimt.

Stavanger har hentet inn 6 mer eller mindre kjente spillere foran årets sesong. Den mest kjente er spissen Lenox Kanu som sist sesong spilte i Sogndal.

KIL tok med seg tre velfortjente poeng fra Alta tirsdag denne uken. Nok en gang viste laget vinnertakter. Men også nok en gang viste laget at samspillet i forsvaret ikke er 100 prosent enda. Derimot er det gledelig å se at KIL evner å øke tempoet så mye at de kan overkjøre motstanderen. Den fordelen bør de rød-hvite benytte seg av på Gjemselund på søndag, i stedet for å senke seg ned på motstanderens nivå slik det var tendenser til på slutten av kampen mot LøvHam for to uker siden.

Vi tror KIL drar i land årets fjerde seier, og lever opp til målet om at Gjemselund skal være en fryktet arena i årets sesong. Vi tror og forventer at KIL i denne kampen holder eget bur rent, og at laget løper Stavanger i senk og sender dem hjem til oljebyen i vest som slakt. KIL har vist de siste kampene at produserer bra med sjanser. I sist kamp hadde Alta to redninger på strek.

Vi tror KIL fortsetter trenden med å produsere målsjanser og det er fristende å tippe at dette stort sett blir enveiskjøring. For første gang i årets serie slipper Conny Månsson å plukke baller ut av eget bur. Derimot mot tror vi Stavangers keeper Bo Anderson (x-viking og x-Tromsø) må bite i det sure eple hele tre ganger. Med andre ord 3-0 til Kongsvinger.

Det er lite som tilsier at Tom Nordlie gjør endringer på lagoppstillingen, selv om vi kunne ønske oss litt mer struktur i forsvaret. Vi tipper at de samme 11 som fikk tillit mot Alta sist tirsdag også får det i hjemmekampen mot Stavanger, selv om Jonas Johansen er veldig nær en plass i lagoppstillingen, enten som midtstopper eller sentralt på midtbanen.

Skrevet av: Neil LennonDel på facebook
Kommentarer


i helga blir det haraball, 5-0 til vinger!
Av matsm på 02.05.2009 - 10:02:10

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud