Neste kamp
Kongsvinger - Åsane
31.05.2020, 18:00
Forrige kamp
KFUM Oslo - Kongsvinger n - n
24.05.2020, 18:00
Glasskula: Alta - KIL
Sesongen er godt i gang, og vi er allerede kommet til årets 4 serierunde. Denne KIL kampen er plukket ut som tv-sendt kamp, noe som vil si at kampen har avspark tirsdag, 2 dager etter at de andre kampene i Adeccoligaen er ferdigspilt.

Det er neimen ikke godt å vite hva vi møter i denne kampen. Vi vet naturlig nok at motstanderen heter Alta, men resultatene deres så langt, er såpass variable at det er vanskelig å vite hvordan denne kampen vil utvikle seg. Alta startet sesongen svakt, og tapte 3-1 hjemme mot Stavanger i seriepremieren. I den neste serierunden ventet Ham-Kam borte, en oppgave som viste seg å bli mer enn tøff for laget fra Finnmark. Ham-Kam ga seg ikke før resultattavla viste hele 7-0. Etter denne massakren var det ikke mange som hadde levnet Alta mange sjanser mot Moss på Melløs, men dette skulle vise seg å bli en vanvittig fotballkamp for Alta. Hele 5-0 vant Alta, og deres første seier for sesongen var et faktum!

Siden fjorårssesongen har det skjedd noen små spennende ting hos Alta. Blant annet er Nicolai Misje hentet inn fra Brann (var utlånt til Bryne i fjor). En annen spiller som er hentet fra Bergen og samme klubb er Yaw Ihle Amankwah, som er lånt inn hele denne sesongen.

Det kan også være verdt å nevne at Aasmund Bjørkan er den som leder Alta denne sesongen. Det skal bli spennende å se hva den tidligere Bodø/Glimt spilleren klarer å få til, for et Alta lag som kommer til å kjempe fra midten av tabellen og videre nedover, denne sesongen.

I forkant av tirsdagens kamp mellom Alta og KIL, har glasskula hatt kontakt med Håvard Thomassen i Steinberg Supporterklubb. Vi valgte å spørre han om del spørsmål, litt som har med Tirsdagens kamp å gjøre, og litt som har å gjøre med sesongen så langt:

Glasskula: Hva slags forventninger har Alta for årets sesong?
Steinberget: Forventer å havne på trygg grunn, samt overraske positvt.


Glasskula: Hvor mange medlemmer har Steinberget?
Steinberget: Står til enhver tid på forsida til steinberget - i øyeblikket 53. Sist sesong var det rundt 100 som var registrert ved utgangen av sesongen.


Glasskula: Når ble Steinberget stiftet?
Steinberget: Steinberget har vært på nett siden 2003, men er ikke sikkert på noe offisiell stiftelsesdato. Mye mulig ting ble mer formalisert først i 2005.


Glasskula: Hvor mange tilskuere er "vanlig" på hjemmekampene til Alta?
Steinberget: Lå vel på 7-800 i snitt sist sesong.


Glasskula: Hvordan har det seg at Alta blir knust 7-0 borte mot HamKam, og følger opp med å KNUSE Moss 5-0 på Melløs?
Steinberget: Marginer? :Nei det handler vel mer om bunnivå og toppnivå. Begynte jo brukbart første 20 mot Ham Kam, men så ramler laget helt sammen når de få mål i mot, og utvisning - samt syk førstekeeper, som da måtte steppe inn resten av kampen. I kampen mot Moss var faktisk Moss best lenge, men Alta scorte. I andre omgang kunne Alta i tillegg ha scort flere mål på 3-4 store sjanser. Men i første omgang var de effektive.


Glasskula: Hvilke spillere stilles det størst forventninger til, i årets sesong?
Steinberget: Mikko Vilmunen, Yaw Ihle Amankwah, Aziz Idris og Vegard Braaten er viktige brikker i laget.


Glasskula: Hva tror dere om KIL denne sesongen?
Steinberget: Tror de kan havne høyt oppe - topp 6


Glasskula: Hva blir resultatet neste tirsdag?
Steinberget: Det kan bli jevnt, men mål preger jo kamper... så alt fra 0-7 til 5-0? :) Tror Alta har gode muligheter til seier, sier 2-1.


Vi takker Håvard Thomassen for hans bidrag til denne glasskula. Vi benytter også anledningen til å ønske han og resten av Steinberget lykke til med resten av sesongen.

Hvis vi skal se litt på statistikken før tirsdagens oppgjør i Finnmarkshallen, så benytter vi oss nok en gang av Fossum sin flotte KIL side. Statistikken viser oss at KIL er ubeseiret oppe i Finnmark, der 2 seiere på 2 kamper er fasiten så langt. Siste seier kom i fjor, da KIL vant den tette kampen 2-1. Scoringer for KIL i denne kampen var Randall Brenes og Ørjan Berg Hansen.

I løpet av de 3 seriekampene som har vært spilt så langt denne sesongen, så har Tom Nordlie valgt å eksperimentere i svært liten grad, når det gjelder startoppstillinga til KIL. Faktisk har KIL startet med det samme mannskapet i alle seriekampene så langt. Og selv om ting alltids kan bli bedre, så velger vi å tro at Tom Nordlie velger de samme 11 som startet mot Løv-Ham sist helg. Det vil si at følgende spiller fra start:

Keeper: Conny Månsson

Er et soleklart førstevalg i mål. Har kanskje vært litt variabel så langt denne sesongen, men jevnt over er det mer enn godkjent. Kunne selvsagt vært interessant å se Olav Dalen, som kom fra Ull/Kisa før denne sesongen. Men han får nok sine sjanser før eller siden.

Forsvar: Johan Nilsson Guiomar, Kai Olav Ryen, Steinar Strømnes, Edier Frejd.

Det har vært snakket mye om at vi i treningskampene slapp inn mindre mål, enn det vi bare har gjort i de 3 serierundene så langt. For forsvaret har kanskje ikke markert seg på den måten vi så i treningskampene før sesongen. Alternativene er flere, blant annet kunne kanskje Jonas Johansen være et alternativ sammen med for eksempel Kai Olav Ryen. Et annet alternativ kunne være å kjøre Patrick Holtet på venstreback og eventuelt flytte Edier Frejd over til høyresiden. Men vi velger de samme fire i forsvaret, som også spilte der mot Løv-Ham for en uke siden.

Midtbane: Carl Erik Torp, Roger Risholt, Ørjan Berg Hansen.
Denne midtbanen er nok bedre enn det som har vært visst så langt denne sesongen. Riktignok har det ikke vært så ille, for til tider har det vært fantastisk å se denne trioen. Men samtidig føler vi at disse også kanskje har mye mer inne.. Kanskje dette kommer mot Alta? Roger Risholt har i alle fall vært en fryd å se så langt.

Angrep: Randall Brenes, Kai Risholt, Magnus Sylling Olsen.

Denne trioen har vært imponerende så langt, denne sesongen. Kai Risholt er vår toppscorer denne sesongen med 3 mål, på like mange kamper, og han kan like gjerne være en målscorer mot Alta. Det kan naturlig nok Randall Brenes og Magnus Sylling Olsen være også. Sistnevnte har enda ikke scoret i år, men det virker som at Sylling er tilbake på det nivået han var på, da han kom til KIL. Det finnes flere alternativer i angrepet til KIL denne sesongen, der vi har Olav Tuelo Johannesen, Sverre Digerud og Andreas Moen som alternativene. Og minst en av disse blir nok å se i løpet av kampen mot Alta. Men glasskula velger å tro at det er de samme som startet mot Løv-Ham, som også starter mot Alta på tirsdag.

Glasskulas tips: 2 – 3

KIL har enda ikke holdt 0`n i serien, og med tanke på Altas scoringsshow mot Moss for en uke siden, så blir det kanskje tøft å gjøre det i denne kampen. Det får vi heller satse på å gjøre mot Stavanger om en uke. Alta har, som tidligere nevnt, også visst defensive problemer. 0-7 mot Ham-Kam ble i overkant litt mange mål. Men vi tror at 3 mål fra Kai Risholt gjør at kampen ender 3-2 til KIL og at vi får med oss 3 deilige poeng tilbake til Kongsvinger!

Forza Vinger!
Del på facebook
Kommentarer


Har dere leid inn Snåsamannen eller? :)) Meget bra tips :)
Av Dan på 29.04.2009 - 14:10:02

Bra tips! ;)
Av Tommy på 28.04.2009 - 21:36:27

Oh yeah
Av p.h på 26.04.2009 - 11:12:04

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud