Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Sandefjord
Sesongen er snart slutt, men før den tid skal det spilles to kamper, mot forholdsvis Sandefjord og Bryne. Førstnevnte kommer til Kongsvinger allerede i morgen, og for første gang denne sesongen så blir dette en kamp mellom to lag som ikke har all verden å spille for, etter at KIL er sikret plassen i Adeccoligaen, og Sandefjord ble klare for Tippeligaen sist helg.


Men det er ikke dermed sagt at det kommer til å bli en kjedelig kamp i morgen, for kampen er fortsatt viktig. Både Sandefjord og KIL vil klatre oppover tabellen, som fortsatt er mulig for begge lag, slik at klubbene får mer penger i kassa.

Dette blir en kamp mot gamleklubben for flere. Både Olav Tuelo Johannesen og Ørjan Berg har jo tidligere spilt for hvalfangerne, mens Tom Nordlie har som de fleste vet trent klubben. Så det blir nok en spesiell kamp for alle disse 3. Mindre spesielt blir det nok ikke for en annen person, for Espen Nystuen entrer etter alle solemerker Gjemselund matta igjen til denne kampen. Denne gangen iført Sandefjord drakt.

Som tidligere nevnt sikret Sandefjord seg opprykk til Tippeligaen sist helg. 1-0 seier over Notodden holdt til at Sandefjord kunne juble over opprykk, med 2 runder igjen å spille.

KIL på sin side, kunne også juble denne uka. Etter at KIL vant 1-0 over Haugesund sist helg, måtte Alta vinne over Hønefoss. Slik gikk det heldigvis ikke, og dermed er det rett og slett ikke mulig at KIL rykker ned. Dermed blir det fotball fra nest øverste nivå også neste sesong på Gjemselund!

Sesonginnledningen til KIL var som alle husker svært skuffende, der de fleste kampene endte med tap. Bortekampen mot Sandefjord var da heller ikke noe unntak, og Sandefjord vant denne kampen relativt greit 2-0.

Etter at Tom Nordlie kom til KIL og laget bare har vunnet og vunnet, har antall publikummere inn porten på Gjemselund vært økende. Det startet med litt over 1400 tilskuere i Nordlies første kamp som KIL trener mot Hønefoss, og i sist hjemmekamp mot Løv-Ham var publikumstallet på over 1700. Det skal bli spennende å se hvor mange som tar turen til Gjemselund når Sandefjord kommer på besøk. Tom Nordlie har selv sagt at det er skuffende hvis det ikke kommer over 2000. Men er det litt vel optimistisk? Undertegnede håper i alle fall at svært mange finner veien til stadion i morgen, for det hadde vært morsomt å avslutte sesongen med en skikkelig folkefest. Det har også spillerne, Tom Nordlie og resten av klubben fortjent etter en fantastisk avslutning på sesongen.

Ingen nye skader denne uka, så vidt glasskula vet om, og heller ingen karanter. Så hva slags KIL lag får vi se i morgen mot Sandefjord? Glasskula tipper laget slik:

Conny Månsson – Peter Samuelsson, Kai Olav Ryen, Steinar Strømnes, Patrick Holtet – Carl Erik Torp, Jonas Johansen, Ørjan Berg Hansen – Randall Brenes, Olav Tuelo Johannesen, Magnus Sylling Olsen.

Vi tror dette blir en kamp med relativt mange mål, og at sluttresultatet blir 2-2. Scoringer fra Tuelo Johannesen, Magnus Sylling Olsen og Espen Nystuen er grunnen til at KIL leder 2-1 til pause. Dessverre sørger tidligere Løv-Ham spiller Samir Saric for at kampen ender 2-2, etter sin utligning på tampen av kampen.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud