Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula: Alta - KIL
Det er bare et par dager til årets mest spennende kil kamp blir sparket i gang. Og denne kampen finner sted i Alta. Kil møter Alta, laget som KIL sloss med for å unngå nedrykk til 2.divisjon. Og med seier i denne kampen, så begynner man virkelig å se lys i tunnelen.


Men man skal være klar over at dette blir alt annet enn enkelt. Denne kampen kommer til å bli beintøff, mellom to lag som kommer til å gjøre alt de kan for å ikke ta den tunge veien ned en divisjon.

Sist KIL møtte Alta, var på Gjemselund i årets første serierunde. Etter at KIL tok ledelsen vant Alta til slutt 3-1 over hjemmelaget. Bedre gikk det for KIL siste gang vi møtte Alta i Finnmark. Da kunne KIL reise hjem med en deilig 3-0 seier.

Det er ikke mer enn et par runder siden, da lå KIL hele 8 poeng bak Alta. Hjemmelaget ledet hele 2-0 over Notodden i Finnmarkshallen, og KIL lå under mot Hødd. Men takket være scoringer fra KIL og Notodden ble 8 poeng kuttet ned til 2 poeng før sist helgs serierunde. Og ikke nok med det, i den siste serierunden vant Odd Grenland 2-1 over Alta og KIL vant 2-1 hjemme over Sarpsborg Sparta. Dermed var endelig fortvilelse snudd til glede for alle som har et rødt KIL hjerte. For at ingen skal tvile: KIL ligger før helgens kamp 1.poeng foran Alta, som innehar den første nedrykksplassen.

Karantener og skader/sykdom preger KIL før søndagens viktige kamp. Samuelsson er ute med karantene til denne kampen, etter at han fikk gult i kampen mot Sarpsborg. Mens spillere som Carl Erik Torp, Kai Olav Ryen, Magnus Sylling Olsen og Johan Nilsson Guiomar har slitt med sykdom denne uka.

Derfor kan det bli vanskelig for Tom Nordlie å ta ut laget før denne kampen, hvis ingen av disse skulle bli klare. Men glasskula tror at samtlige av disse blir klare for kamp:

Conny Månsson - Johan Nilsson Guiomar, Steinar Strømnes, Kai Olav Ryen, Patrick Holtet – Jonas Johansen, Carl Erik Torp, Ørjan Berg Hansen – Magnus Sylling Olsen, Olav Tuelo Johannesen, Randall Brenes.

Det skal bli veldig spennende å se hva Olav Tuelo Johannesen får til mot Alta. Mot Sarpsborg sist søndag, spilte han sannsynligvis sin beste kamp for sesongen, og det var veldig spennende å følge han. Grunnet Peter Samuelssons karantene, tror vi at Guiomar går rett inn i laget igjen, etter at han var ute med skade mot Sarpsborg.

Hvordan ender så denne kampen? KIL har virkelig hatt marginene på sin side, de siste ukene. Verre er det med Alta som i samme periode har hatt veldig mye stang ut. Tabellsituasjonen kunne vært helt annerledes hvis det ikke hadde vært for flere forsvars og keepertabber hos Alta. Men slik er nå engang fotballen..

Tabber eller ikke tabber.. Vi tror det blir en veldig jevn kamp i Finnmarkshallen på søndag. Vi tror kampen ender 2-2. Men håper selvsagt at KIL reiser hjem med 3.poeng. Målscorere for KIL i denne kampen blir Ørjan Berg Hansen og Randall Brenes.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud