Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
07.06.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane n - n
31.05.2020, 18:00
Glasskula Notodden-KIL
Ny bortekamp, nye muligheter

KIL og forhåpentlig en buss med supportere tar søndag turen til Notodden.

I sin 2. sesong i Adeccoligaen har Notodden virkelig imponert. På tross av at de mistet lystscorer Kvaliheim før denne sesongen har de vartet opp med sterke resultater og scoret ikke mindre enn 19 mål på seks hjemmekamper. Kun Odd Grenland er bedre i antall mål på hjemmebane med sine 20. Jan Halvor Halvorsens lag ligger på en fin 6. plass kun tre poeng bak direkte opprykksplass.

Bortelaget KIL har tatt 25% av alle sesongens poeng på bortebane. Prosentvis ikke så ille, men kun to poeng og 3 mål scoret gjør KIL til sesongens dårligste bortelag så langt.

Nå er ikke fotball matematikk, så vi skal ikke lage noe regnestykke ut av dette. Men at KIL står foran en av sesongens vanskeligste bortekamper er det ingen tvil om. Men så har vi noe som heter statistikk da. I fjor møttes disse to lagene for første gang i serien. Vi husker vel alle at Pelu den gang rakk 2. omgang til hjemmekampen og snudde kampen slik at KIL vant 2-1 til slutt. Og utklassingssifrene 3-0 til KIL ble det i fjorårets bortekamp i serien. Cupkampen tar vi ikke med i denne statistikken. Altså: Full pott til KIL mot Notodden i serien!

KIL er skaderammet. Guiomar er ute uansett pga gule kort. Johansen fikk en smell sist og man kan kanskje ikke regne med han sånn uten videre? På kil.no pr 24. juli står han ihvertfall oppført som skadet. Tuelo er antagelig høyst tvilsomm, mens Samuelsson også står som skadet, men han har vel selv uttrykt håp om å bli klar til helga. Larsen regner vi ikke med, Digerud har uansett vært lenge ute så han kan neppe regnes med i en startellver ihvertfall.

KILs 11 blir disse:

Månsson i mål selvsagt.

Med tanke på situasjonen i forsvar vil det bli en del endringer, blant annet kommer Makumbu inn. Og hvorfor ikke? I dagens situasjon der mang eikke beviser uke inn og uke ut så er det på sin plass at en ny spiller får sjansen til å bevise noe. Forsvarsfirern blir dermed slik:
Makumbu, Strømnes, Ryen, Nilsen

På midten begynner det å se lysere ut med folk tilbake etter skader. Torp imponerte sist og Sylling begynner å få noen kamper etterhvert etter skade.
De tre sentralt blir disse:
Sylling Olsen, Berg Hansen, Torp

Kristian Jahr fortsetter på høyrekant. Andreas Moen og Holtet kniver om den andre kanten. Vi tror Moen trekker det lengste strået.

På topp blir Samuelsson klar og da er han selvskreven.

På benken finner vi da Holtet, Fremming, Gerson, Koffeld, og kanskje et par av de som står som skadet? Samt en keeper.

Hvordan blir så kampen? Notodden kommer helt klart til å sette trøkk på KIL men det behøver ikke bli så stygt likevel. KIL går nå i seg selv og går på banen med en innstilling om å kjempe og gi Notodden kamp. Et standhaftig KIL lag står i mot lenge og får til og med sitt første mål på en stund. Samuelsson får slutt på måltørken og scorer KILs ene mål. Dessverre scorer Notodden to. Likevel vil dette være et skritt i riktig retning og legge grunnlaget for poengfangst i framtida for KILs del.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud