Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger n - n
13.07.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Sogndal
På søndag er det duket for vårsesongens siste hjemmekamp, og forhåpentligvis sesongens første KIL-seier. Men det kommer til å bli en tøff kamp uten det store finspillet.


Søndag gjester saftgutta fra Sogndal Gjemselund. Sogndal har åpnet langt bedre enn KIL i år. Mens KIL står med fattige 4 poeng på 9 kamper, mens Sogndal har 12 poeng på like mange oppgjør.

Selv om KIL har hatt en elendig start på serien i år og ikke har med seg seiersflyten i bagen til vårsesongens første hjemmekamp, kan vi skryte på oss at statistikken i oppgjørene mot Sogndal på Gjemselund er med oss. Siden 1998 har KIL spilt 12 hjemmekamper mot sogningene. 8 av kampene har endt med seier til de røde og hvite. Saftgutta har kun reist hjem med en seier fra Kongsvinger. Det skjedde i fjor dag Sogndal vant 4-2. Kanskje har de mindre flaks på søndag. Det er lov å håpe. Vi satser på at ”alle gode ting er ni”.

Gledelig blir det å se Solan igjen på Gjemselund, dog i feil drakt. Harald Stormoen valgte som kjent å gjøre vestlending av seg ved årsskifte etter uttallige sesonger i KIL. De siste årene har han vært hemmet av skader, noe som har satt han spillemessig tilbake. I år har det gått så som så med Solan. Han har vært på banen i 6 kamper, hvor av to som innbyttere. En spiller som valgte å gå motsatt vei er Andreas Moen. Moen har i år vært på banen i alle KILs seriekamper med unntak av sist serierund.

Selv om KIL har spilt begredelig fotball hittil i sesongen tyder mye på at alt går så meget bedre etter at Thomas Berntsen, rettmessig, ble kastet ut av Gjemselund. Til tross for tap mot topplaget Start, og to uavgjortkamper mot Haugesund og Moss, og for å ikke glemme sliteseieren mot Lørenskog i cupen, ser det ut som om skuta nå er på vei mot rett kjøl.

Kampene mot Start og ikke minst mot Moss sist helg, viste at KIL kan spille god fotball. Borte mot Start kunne vi med litt flaks tatt et poeng, borte mot Moss kunne vi fort tatt alle tre poengene. Endelig ser det ut som om spillerne gleder seg til å spille fotball igjen. Vi håper den trenden fortsetter på søndag.

Gledelig er det at Jonas Johansen viser at han er verdt signeringen. Han spilte en bra kamp mot Moss og gjorde også sakene sine godt i cupkampen på onsdag Det samme gjelder Olav Tuelo som til tider herjet på høyrekanten borte mot Moss.

Dog er det venstre backplass som ser ut til å være vår svakeste plass. Vi tror derfor at Nilsen går ut, og Strømnes trekkes ned som venstreback. Inn som defensiv midtbanespiller kommer sliteren Lars Erik Fremming. Vi tror også Sylling Olsen og Torp bytter plass. Kampen mot Moss viste at det ble for lite fart på høyre siden. Med Torp på kanten kan høyresiden bli like sterk som venstresiden.

Søndagens kamp blir ingen enkel kamp, heller ikke en kamp som skal overgå EM-sluttspillet i finesser og flikk-flakk-spill. Det blir en tøff krig. En krig vi tror KIL til slutt vinner. Dermed er årets første trepoenger et faktum.

Laget: Eriksen- Guiomar, Johansen, Ryen, Strømnes – Berg Hansen, Fremming, Sylling Olsen- Torp, Samuelsson, Tuelo.
Tips: 2-1.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud