Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Adeccoligaen 2007 – vurdert av KILSKs glasskule.
Først kommer en vurdering av de forskjellige lagene i tilfeldig rekkefølge. Nederst på siden finner man en sluttabell for Adeccoligaen 2007.


Hønefoss:
Har blant annet hentet to gamle KIL spillere som neppe hadde gått inn i 11ern til KIL i dag som ser ut til å ta hver sin backplass. David Hanssen og John Erling Kleppe sterkeste nykommere. Jevnt god stall. Midtsjiktet på Hønefoss i år.

FK Haugesund:
Styrket med en del spillere. Erfaren trener. Tar et steg videre i forhold til i fjor. Havner i midtsjiktet. Imponert i treningskamper.

Sparta Sarpsborg:
Ikke vesentlig styrket. Har slitt i treningskamper. Var et nummer for små i treningskamp mot KIL i vinter. Sparta skal få det tøft og må nok slåss for å overleve.

Bodø/Glimt:
Muligens noe styrket. Om Martins slår til kan han skyte Glimt tilbake. Var ustabile i fjor, klarer de å bli mer stabile i år? I toppsjiktet men neppe opprykk.

Bryne:
Har styrket en allerede god spillerstall. God og brei stall. Nådde nesten opp i fjor. Tar de steget i år? En av opprykksfavorittene.

Hamkam:
Presterte langt over evne under Solbakken. Er nå på sitt rette nivå. Har mistet sine beste spillere, deriblant Corrales. Har dårlige resultater fra treningskampene. Vil kjempe i toppen men rykker neppe opp.

Løv/Ham:
Har slitt med å få tak i spillere. Men har fått inn en lovende trener i Amundsen. Stallen er tynn selv om man har gode enkeltspillere som Ørjan Låstad. Dette blir rett og slett for spedt for dette nivået og Løv/Ham rykker ned.

Mandalskameratene:
Ikke vesentlig styrket man har fått inn rutine i Ruthford Pedersen fra Start. Har både spillere og trener som har vært på dette nivået tidligere. Vil nok klare seg, så vidt.

Molde:
Godt lag, divisjonenes beste stall? Har beholdt klassespillere som Hoseth og Berg Hestad. Mistet Ohr. Solid i alle ledd. Klar opprykksfavoritt.

Moss:
Solid lag, forsterket med folk som Andreas Strand og Gudbrand Ensrud. Jevnt brukbar stall. Moss vil nok bite bra fra seg. Øvre halvdel på Moss.

Notodden:
Har fått folk som Kristian Ystaas og Bala Garba. Men veldig ujevn og tynn stall. Kan de få klassespillerne løfte et helt lag alene? Dette blir tøft for Notodden. Såpass tøft at det kan bli en kamp mot nedrykk utover høsten.

Raufoss:
Dette ser tynt ut. Ble kledd av etter alle kunstens regler av KIL i treningskamp i vinter. Har også prestert ganske dårlig i andre treningskamper. Vi tror det sier noe om nivået på laget. Raufoss skal få slite med å holde seg oppe.

Skeid:
Ikke vesentlig styrket. Men er tilbake med mange av de unge spillerne som de rykka ned med. Disse er nå mer modne. Videre var man fullstendig overlegne i sin 2. divisjonavdeling i 2006. Et mer modent Skeid er tilbake. Et lag med potensiale til å etablere seg i divisjonen. Skeid styrer nok unna den verste nedrykkstriden.

Sogndal:
Solid keeper, god og jevn stall. Sogndal vil være med der oppe, men neppe helt øverst.

Tromsdalen:
Har slitt veldig med å få nye spillere. Stallen er svært tynn. ”Stadion” er enda verre, man kan spørre seg hva NFF tenker med når man lar Tromsdalen få fortsette å spille på kunstgressbanen sin. Hva med å flytte dem til Alfheim så man får anstendige rammer rundt kampene? Verken klubb eller stadion har noe som helst å gjøre i 1. divisjon. Nedrykksfavoritt.

KIL:
Ny trener og betydelig styrket med nye spillere. Virker svært solide defensivt. Men hvem skal gjøre målene?. Det er større arbeidsmoral i laget og fysisk mer robuste spillere i år. Kan klassespillerne Pelu og Berg Hansen holde seg skadefrie kan det bli en morsom sesong. Men KIL har et nytt lag. Laget trenger tid på å sette seg. Øvre halvdel, med flyt kvalikkamp, men tror vel ingen skal klage om vi ender blant de 6 beste.

Utifra vurderingene av lagene kan dette bli nok en jevn sesong i Adeccoligaen der små marginer skiller. I opprykkstriden har trolig bare Molde kapasitet til å rykke fra og da blir det en beinhard kamp mellom 4-5 andre lag om den siste opprykksplassen og kvalikplassen. Alle de åtte øverste lagene på glasskulas tabelltips kan blande seg inni toppsjiktet rett bak de direkte opprykksplassene. Det ser også ut til at de antatt svakeste lagene er betydelig svakere enn de andre og kan falle av tidlig i sesongen. Det vil neppe bli flere enn 5-6 lag involverte i nedrykkstriden utover høsten.

Glasskula kommer her med dommen, slik blir Adeccoligaens tabell i 2007:

1.Molde
2.Bryne
3.Hamkam
4.Bodø/Glimt
5.Sogndal
6.KIL
7.Moss
8.Hønefoss
9.FK Haugesund
10.Skeid
11.Mandalskameratene
12.Notodden
13.Sparta Sarpsborg
14.Raufoss
15.Løv/Ham
16.Tromsdalen

Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud