Neste kamp
Lillestrøm - Kongsvinger
21.09.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Åsane 2-4
14.09.2020, 18:00
Glasskula: Sarpsborg Sparta FK - KIL
Da er vi endelig klar for 2.serierunde og årets første bortekamp. Og ikke minst har KIL sjansen til å rette opp mye av inntrykket man fikk etter den svake kampen mot Alta...

Da er vi endelig klar for 2.serierunde og årets første bortekamp. Og ikke minst har KIL sjansen til å rette opp mye av inntrykket man fikk etter den svake kampen mot Alta på Gjemselund i helga. Denne gangen er det Sarpsborg Sparta FK som venter KIL i Sarpsborg.

Hvordan er situasjonen i Sarpsborg etter forrige sesong?

Mye har skjedd og mye rot har det vært i Sarpsborg etter at den forrige sesongen ble ferdigspilt. Blant annet har klubben slått seg sammen med det andre laget i Sarpsborg, Sarpsborg Fotballklubb. Sarpsborg er liten by, og mange i Sarpsborg området mente at en sammenslåing kunne være den beste muligheten for fotballen i Sarpsborg. Det ble mye rot om hva den ”nye” klubben skulle hete, og ikke minst ble det veldig mye tull etter en logokonkurranse der supporterne i Sarpsborg kunne designe sin egen logo. Logoen som til slutt vant, ble heftig diskutert fordi den var mistenkelig lik logoen til en fotballklubb i Australia. Alt rotet endte med at logoen som vant konkurransen ble stående som klubbens logo, og man ble også enige om at klubben skulle hete Sarpsborg Sparta FK.

Ny trener ble også hentet til Sarpsborg. Conny Karlsson er navnet på treneren som skal sørge for at Sarpsborg Sparta FK hever seg ifra forrige sesong. En sesong som var så dårlig at laget egentlig skulle spilt i en helt annen divisjon i år. Laget havnet på nedrykksplass i fjor, men fikk etter en stund fortsette i Adeccoligaen da det ble klart at Raufoss ikke fikk fornyet sin lisens for denne sesongen. Og etter at Sarpsborg Sparta FK fikk denne nyheten ble flere viktige og sentrale spillere som først takket for seg da laget først var klar for nedrykk, igjen i Sarpsborg.

Hvordan gikk det med lagene i deres forrige kamp?

Mange gledet seg til å gå på kamp igjen for første gang denne sesongen, da porten ble åpnet på Gjemselund. Riktignok var det bare litt over 750 tilskuere som fant veien til Gjemselund, men disse kunne i alle fall være vitne til at KIL tok en oppskriftmessig ledelse ved Peter Samuelsson. Resten av kampen ble trist for oss som holder med KIL, og Alta kunne reise hjem med en 3-1 seier.

SFK Sparta hadde heller ingen knall åpning på sesongen etter at det ble tap mot nyopprykkede Hødd. Å spille borte mot Hødd er ikke lett (noe vi KIL supportere har erfart tidligere).
Kampen var etter det glasskula erfarer kjedelig, men uansett var det fullt fortjent at Hødd gikk seirende 2-0 ut av oppgjøret mot SFK Sparta.

Slik gikk det mellom lagene forrige sesong:

Den siste kampen mellom KIL og Sarpsborg Sparta FK (Den gang Sparta Sarpsborg) ble spilt på Gjemselund en kald høst kveld i fjor, og den siste hjemmekampen for KIL ble en fest hvor KIL sendte Sparta tilbake til Østfold med 0-3 tap. Målscorere for KIL i denne kampen var Peter Samuelsson, Johan Nilsson Guiomar og Patrick Holtet.

Det som ble litt mer dramatisk var litt tidligere i fjorårssesongen da KIL skulle reise til Sarpsborg for å ta med 3 viktige poeng hjem til Kongsvinger. KIL ledet 2-1 til det gjenstod kort tid igjen av kampen, da dommeren presterte å gi Sarpsborg laget straffespark for en hendelse som skjedde et par meter utenfor straffefeltet. Sparta satte inn utligningen og kunne takke en meget gavmild dommer for at dem gikk ut av kampen med uavgjort.

Glasskulas tips:

Slik tror vi KIL spiller fra start mot Sarpsborg Sparta FK:

Eriksen – Guiomar, Johansen, Ryen, Makumbu – Strømnes, Berg-Hansen, Sylling Olsen – Moen, Samuelsson, Tuelo.

Altså velger vi å tro at Thomas Berntsen gjør noen forandringer fra kampen mot Alta. Mange mener Berg-Hansen var den beste mot Alta, noe som gjør at vi tror han beholder plassen på midtbanen, der det er en meget hard kamp om plassene. Vi tror Tuelo, som startet på benken mot Alta, kommer inn i stedet for Torp, som vi tror starter på benken denne gangen. Dette betyr at Sylling flyttes inn på midtbanen, og at Tuelo overtar hans plass på kanten. Ifølge vår magiske glasskule får Eriksen sin ”debut”, mens Makumbu får sin debut.

Resultatene til SFK Sarpsborg og KIL i den første serierunden var for dårlige. Og vi tror begge lag vil vise seg fra en bedre en side på søndag. Vi tror begge lag går på banen for å vinne, og selv om glasskula bomma grovt mot Alta, tror vi at KIL vinner og får en etterlengtet revansje fra dommerskandalen i fjor.

Slik tror vi kampen ender: Sarpsborg Sparta FK – KIL: 0-1
Målscorer: Andreas Moen


Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud