Neste kamp
Kongsvinger - Bærum
30.10.2021, 15:00
Forrige kamp
Fløya - Kongsvinger 0-3
23.10.2021, 17:00
Glasskula: VIF 2 - Kongsvinger
En ettermiddag i Oslo..


Da har vi kommet så langt at vi skal en tur til by’n. Nærmere bestemt skal vi møte laget som kaller seg Oslos stolthet på banen de vel også kaller Oslos storstue. Intility arena har blitt et fint stadion, men det finnes nok mange større stuer enn den i Oslo.

Vålerenga er jo et lag vi kjenner ganske godt, og som vi jo har hatt våre feider med, både på og utenfor banen. Nå skal vi riktignok møte Vålerenga 2 som er et lag som stort sett består av unggutter som aspirerer til A-lags spill. Blant annet finner vi sønnen til tidligere midtbanedirigent Dag Riisnæs med nr. 20 på ryggen på årets VIF 2.

Den harde kjerne i Klanen har neppe lagt bak seg Kuvicek-saken. Og vil neppe omtale Kongsvinger som noe annet enn xxx. Men dette begynner å bli så mange år siden at gutta som entrer banen på mandag aldri har hørt om den. Den samme kjernen i Klanen har nok derimot glemt at de kastet bananer og ropte ape-lyder til Caleb Francis noen år tidligere. Det er bra de i dag fronter antirasisme og fremstår som et lag som representerer det flerkulturelle Oslo på en relativt bra måte.

For de som ikke husker eller kjenner sakene nevnt over så vil nok et raskt google søk på f.eks Juro Kuvicek eller Elisabeth Holm finne noen gamle nyhetsartikler om saken, om de ikke har blitt slettet av GDPR-hensyn.

Ellers er det jo et hav av spillere som har mønstret kamper for begge lag, 9 tidligere spillere står med en fortid i Vålerenga på fozzum.com og de rappa en rekke spillere fra oss på midten av 90-tallet etter at vi hadde herjet både her hjemme og ute i Europa.

Rent sportslig må vi igjen ty til fozzum.com. Han har ikke registrert noen kamper mot VIF 2, men mot Vålerenga har vi følgende statistikk: 10-4-4 på hjemmebane og 6-4-6 på bortebane. Så sånn sett ser det ut til at vi har et rimelig greit tak på østkantgutta.

Selv var jeg og så VIF2 mot Eidsvold Turn på Intility forrige kamp og ble ikke særlig imponert av noe av det jeg så. Det er flere ganske teknisk gode spillere på VIF2, men spillestil, fysikk og duellspill skremmer ingen.

Kula tror KIL sender følgende mannskap på bussen innover til tigerstaden. Strømberg, Nygård, Røer, Lysgård, Grodås, Holter, Laham, Grundt, Marthinussen, Güven og Hoel Andersen. Mulig vi også ser Gjerstrøm om ikke smellen mot Moss satte ham ut, eller Vinjor på banen i løpet av kampen.

Kula tror på seier, og det kan fort bli noen scoringer. Vi tror på 3-0 seier og hattrick av Güven.Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud