Forrige kamp
Kongsvinger - Mjøndalen 1 - 0
24.03.2024, 15:00 Treningskamp
KIL - Alta
Alta, laget som nettopp hadde rykket opp fra 2. divisjon. Man skulle tro KIL hadde denne kampen. Så feil kan man ta..

Et uvisst antall med publikum møtte opp for å se KIL spille mot Alta. Det hadde regnet hele dagen, noe som gjorde gressmatta litt uforutsigbart og vanskelig å spille på. Men du veit hva de sier, det er likt for begge lagene.

Starten av kampen var rimelig jevn, men KIL hadde et lite overtak. Gutta kom nærmere og nærmere mål, og etter 15 minutter fikk de det etterlengtede målet. Peter Samuelsson dundrer den inn i nettveggen. 1-0 til KIL!

Kampen fortsetter, og KIL har fortsatt et lite overtak. Helt til i det 26. minutt. Alexander Van Wijk bommer på utspillet, og praktisk talt sentrer ballen til Altaspissen som er 30 meter fra mål. Altaspissen gjør som de fleste spisser i en slik situasjon, løper fram og scorer.
«Jeg sparker rett og slett ned i bakken, og bommer totalt. Underlaget var vanskelig i dag, men helt og holdent min tabbe» sa Van Wijk etter kampen.

KIL ble litt tatt på senga av den scoringen, og blir nesten litt «slått ut», så bare 2 minutter senere, etter en dårlig klarering, setter Alta ballen i mål nok en gang. Stillingen er nå 1-2. Etter dette blir KIL-spillerne litt tafatte, men det betyr fortsatt ikke at de har gitt opp. Men mange cornere, og noen farlige frispark hjelper dessverre ikke når ikke ballen går i mål. I det 42. minutt blir KIL til og med snytt for en straffe, men igjen, hjelper ikke stort.

Man skulle tro KIL skulle skjerpe seg i andre omgang. Men tvert imot, det motsatte skjer. Alta tar over kampen. Og i det 68. minutt, får alta et frispark fra ca 20 meters hold. Altaspilleren klinker ballen hardt i mot hjørnet, og ballen havner i nettet. 1-3 til Alta.

KIL blir mer og mer tafatte i løpet av andre omgang. Avslutningene satt ikke ordentlig på plass i dag. Berntsen prøver å sende inn Patrick Holtet og Olav Tuelo Johannessen med redusering i sikte, men kampen ender 1-3.

Man kan si at dommeren ikke hadde sin beste dag i dag, men det holder ikke å skylde på det. «Vi taper på innsats og guts. Vi visste at Alta kom og spilte som de gjorde, og nivået skremte osss heller ikke. VI var bare møkkdårlige så vi får skylde oss sjøl», sa Ørjan Berg Hansen etter kampen.