Neste kamp
Kongsvinger - Kvik Halden
09.05.2021, 15:00
Forrige kamp
Florø - Kongsvinger n - n
01.05.2021, 13:00
Glasskula: Grorud - Kongsvinger
Til Nissen, vi har noen ønsker til jul..

Jeg var klar til å skrive en slags nekrolog for Kongsvinger denne uka, men den feite dama fortsetter å varme opp stemmen og Christian Røer vekket på nytt et ørlite håp for at vi skal holde plassen i OBOS etter sitt vinnermål i grevens tid mot Stjørdals-Blink.

Det har nå gått en stund siden forrige kamp, og KIL har virkelig vært i begivenhetenes sentrum i forhold til virus-smitten. Etter kampslutt mot Blink har det blitt kjent at vi har hatt 4 spillere smittet vår egen klubb. Mange andre klubber har også hatt smitte i sine tropper, så forbundet måtte stokke om på serieavslutningen. Kampene har så smått begynt å rulle igjen. Og på torsdag klarte heldigvis Jerv ta hjem seieren mot Grorud, som gjør at det fortsatt er et lite håp om å overleve for vår del. Vi må som alle vet vinne begge våre 2 siste kamper. Grorud må med andre ord tape mot oss, og ikke ta mer enn 1 poeng i sin avslutning borte mot LSK. I tillegg treger vi hjelp fra KFUM eller HamKam, en av dem er nødt til å ta poeng fra Øygarden. Går alt dette inn så kan vi klare 14. plassen, som gir kvalifisering mot Asker eller Skeid.. Huff for en nervepåkjenning midt i julestria.. Vi får telle opp etter mandagens kamp og se hvordan ståa er ved de tider.

Så i Sobril og Valium rus ble jeg inspirert av Erik Disen sine billedbrev fra U.S.A i barndommen og ettersom undertegnede nå har bodd over 15 år i Norges mest utskjelte dal og også vært engasjert i breddefotballen i området omtrent like lenge tenkte jeg at man kunne gi et litt mer nyansert bilde av dalen. Groruddalen har fått et ufortjent dårlig rykte i riksmedia, og selv om det er sosiale problemer i enkelte områder er det utvilsomt et hyggelig sted å bo. Det er et sted som ligger tett opp til naturen, nabolag som er preget av respekt for hverandre og mange ungdommer som vil utrette noe. I alle de årene jeg har bodd her har jeg alltid følt meg trygg, til tross for at mange påstår at det er svenske tilstander her. (Men nå er det kanskje ikke så ille i Sverige heller)

Grorud fotball har nok forstått å ta nytte av mangfoldet i dalen. Fotballen i området har lenge vært litt kaotisk, mange klubber som kjemper om de samme ressursene og en del spillere som ikke alltid har rammene som skal til for å lykkes har gjort at de fleste har subba rundt i breddefotballen for lenge. Kanskje er det slik at Grorud er det fyrtårnet man trenger for å samla lagene i Groruddalen til å ville lykkes med noe mer enn breddefotball.

Til tross for dette har jeg ikke et snev av følelser for Grorud fotball, det har i alle år vært en rival i breddefotballen. Og selvfølgelig er det også sånn når de nå på mandag skal møte Kongsvinger. Grorud er et lag som i følge fozzum.com aldri har møtt. Så med unntak av hjemmekampen vi surt tapte 1-0 i sommer kan vi ikke skryte på oss noen statistikk mot dem. Likevel har vi faktisk spilt kamp på Grorud. I 2002 sesongen åpnet vi med å møte Lyn 2 i det som til nå må være den dårligste kampen jeg har sett av noe KIL lag. Fotballsupportere er ofte preget av korttidshukommelse og når man går på et uforventet tap så slenge de fleste ut av seg at det er den dårligste kampen noensinne. Så kampen på Grorud kunstgress må ha vært utrolig dårlig ettersom den har bitt seg så fast i hukommelsen. Mandagens kamp starter kl 13 pga manglende flomlys i Groruddalen. Oslo kommune har ikke råd til å spandere den kostnaden på klubben. Kanskje det er like greit at laget rykker ned i bredden igjen, så sparer jeg de skattepengene. Raymond Johansen er grådig nok fra før.

På vei til kampen mot Stjørdals Blink møtte jeg en lastebil fra Postnord på vei vekk fra Kongsvinger. Jeg tar det som et tegn på at de var med på spillermøtet og skjønte at her på Kongsvinger var det ikke noe å hente, de returnerte nok tilbake til terminalen på Alnabru og skjønte at det var mye lettere dersom Grorud rykker ned i deres liga. De ligger jo tross alt bare et steinkast unna. Og Mr. Grorud Jan Bøhler har jo meldt overgang til Senterpartiet, det må jo bety at også han tar skyggelua og gitaren på leting etter et noe mer ruralt favorittlag.

Så selv om Espen er sendt på tribunen og skader, corona og karantener sikkert gjør at vi må stille med et noe redusert mannskap til kampen så lever fortsatt håpet. Og Espen har jo sterk nok stemme til å inspirere laget også fra tribunen. Vi har sett spillemessig forbedringer i helt siden Espen tok over roret, og mot Blink klarte vi noe vi ikke har klart siden første serierunde borte mot Skamma. Vi snudde kampen på overtid, i veldig mange kamper i år har vi sett at både 1,2 og 3 poeng har blitt skuslet bort i kampens siste minutter. La oss håpe at kampen mot Blink var et vendepunkt, slik det var tidlig i sesongen. For etter at vi tapte 5-2 borte mot Blink i sommer klarte vi å gå på en smell mot nettopp Grorud uka etter. Og vi sleit med å reise oss igjen. Nå håper alle på at Christian Røer sparket KIL tilbake i kampen for å overleve og at det ikke kom for seint til å redde oss fra den visse død.

Kula tror på nok en tett kamp mot Grorud, og vi har fått smaken på overtidsscoringer og tenker at Røer nok en gang avgjør på overtid, men denne gangen mer på den klassiske måten og stanger inn en corner fra bakre stolpe. Slutt 1-0 til KIL, og håpet lever videre..
Del på facebook
Kommentarer


[url=http://gcialisk.com/]buy cialis online with a prescription[/url]
Av Engella på 16.03.2021 - 02:30:50

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud