Neste kamp
Moss - Kongsvinger
14.08.2021, 16:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Hødd 1-0
04.08.2021, 18:00
Glasskula: Tromsø - Kongsvinger
Det er ikke over før den feite damen synger.


Vi kjenner alle den siste dramatiske arien i operaens verden. Den fyldige opera-divaens siste svanesang og showets store klimaks som symboliserer slutten på det hele. I sportsverdenen referer man ofte til uttrykket i forbindelse med at det er sluttresultatet som teller (uansett hvor mørkt det måtte se ut underveis).
Nå finnes det antageligvis en mer takknemlig jobb enn å skulle spre litt positivitet og håp blant KIL-supportere. Men de kalde fakta er ikke vi ikke har rykket ned enda, og at det heller ikke er noen grunn til å deppe over et nedrykk før nedrykket faktisk er klart.
Den feite damen har kanskje startet oppvarmingen, men Glasskula ser at finale-nummeret må utsettes en liten stund til.

Mot Raufoss fikk vi se de høye toppene og de dype dalene.
Kampen var som en berg og dalbane-tur hvor sukkerspinnet skrek i mage-systemet på vei ned fra toppene.
Vi glitret tidvis fremover på banen, men lekte også fullstendig blindebukk i eget forsvar.
Det ble dessverre farlig nesten hver gang totningene var på besøk.

Heldigvis våknet Adem Guven fra de døde og fintet Raufoss-forsvaret rett ut i pølsebua på Toten.
Målet kan faktisk bli så viktig at Levi Henriksen burde vurdere å skrive en novelle om de magiske sekundene.
Målet var viktig fordi det sikret poeng, men like viktig var det at Guven plutselig så 20 kg lettere ut i etterkant. Det kan bli avgjørende i de siste rundene.

Neste kamp er mot Tromsø og det som er Obos-ligaens serieleder. Gaute Helstrup var fornuftig nok til pakke kofferten å reise fra Mjøsas grumsete strandsone (fullt forståelig forøvrig). Spillestilen passer tydeligvis bedre i Nordens Paris for der har han virkelig fått sving på sakene. Det meste ligger til rette for at dette skal bli fullstendig overkjøring, og bringe opera-divaen litt nærmere sitt ultimate klimaks (og Kongsvinger litt nærmere nedrykket).

Men Glasskula lar seg selvfølgelig ikke lure, og ser at de tidligere så «uovervinnelige» tromsøværingene, plutselig ikke ser så uovervinnelige ut lenger.
Ser man de fem siste kampene så har faktisk Kongsvinger plukket flere poeng enn "gutan".
De tre siste hjemmekampene på Alfheim har endt med en spinnvill 5-4 seier over Åsane, 1-1 mot KFUM og 3-1 mot Ham-Kam etter to sene skåringer. Nå i helgen fikk de grisebank av Lillestrøm og tapte 3-0 på Åråsen.
Kongsvinger tar kanskje ikke så mange poeng, men de nekter allikevel å tape. Glasskula ser et heroisk KIL-lag som ligger lavt og kontrer. Guven setter inn 1-1 på straffe, noe som også blir sluttresultatet.

Det ser kanskje ikke så vakkert ut på tabellen akkurat nå, men hvorfor invitere den feite damen inn på scenen før det i det hele tatt er hennes tur? Det er mange kamper og mange sceneskifter før den tid, og kokos-ligaen lever i beste velgående. Etter turen til «snøens hovedstad» og byen hvor «joikaboller er diskriminerende mot samer"-debatten har rast som verst, så har vi faktisk et langt enklere program.

- Sandnes Ulf hjemme: laget som synker som en stein på tabellen og som fremstår som en katastrofe på bortebane.
- Åsane borte: årets store overraskelse, men som allikevel tar de færreste poengene på hjemmebane.
- Stjørdals-Blink hjemme: helt overkommelig.
-Grorud borte: er det som kanskje kan vise seg å bli årets viktigste kamp. Vi ligger syv poeng bak på tabellen, og tre av de poengene skal spises opp her. De vant nå i helgen, men har allikevel rast på tabellen utover høsten.
-Ull-Kisa hjemme: er også et av de dårligste bortelagene i ligaen. De skylder oss en tjeneste fra siste serierunde i 2016.

Kongsvinger kommer til å ta mange poeng de siste kampene.
Nå er det viktig at vi supportere synger høyere enn den feite damen, og holder henne langt unna portene på Gjemselund. Scenen er ikke hennes riktig enda.

Vi starter poeng-sankingen mot Tromsø nå på onsdag.Del på facebook
Kommentarer


[url=https://hcialischeapc.com/]coupons for cialis 20 mg[/url]
Av royarmgax på 18.03.2021 - 21:38:49

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud