Neste kamp
Stjørdals-Blink - Kongsvinger
13.07.2020, 18:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Tromsø 0-2
06.07.2020, 18:00
Glasskula: KIL - Alta
Søndag er det klart for årets første seriekamp, som spilles mot Alta på Gjemselund. Glasskula er som vanlig på plass og forteller sin spådom før det braker løs!

Glasskula: KIL – Alta

Da er det på tide å se fremover, riktignok ikke så veldig langt, men frem til det som skal skje på Gjemselund førstkommende søndag, da KIL tar imot Alta til den første serierunden i sesongen 2008.

Alta er tilbake i Adeccoligaen, etter et par sesonger med 2.divisjonsspill. KIL vant begge kampene i sesongen 2005, altså den sesongen Alta rykket ned. KIL kunne innkassere en solid 3-0 seier borte, etter scoringer av Paul Olausson, Einar Kalsæg og Espen Nystuen. Og på Gjemselund ble differensen litt mindre, men like fullt en flott 2-1 seier.

Hvis vi ser på de som startet for KIL mot Alta på Gjemselund i 2005, er det bare Fremming og Holtet som er igjen. Derfor er det bortimot et helt nytt lag Alta møter på Gjemselund denne gangen. Riktignok blir det ikke bare et nytt lag bare for Alta sin del, for det blir mange nye spillere og følge for publikum også.

For mange nye spillere har kommet til Gjemselund etter forrige sesong, noe som for øvrig måtte skje da en del også fant veien ut gjennom porten på Gjemselund. Og sannsynligvis vil vi få stifte bekjentskap med veldig mange av disse spillere.

Alta har i sin oppkjøringsfase før den kommende seriestarten spilt kamper mot blant annet Molde, Tromsø og Tromsdalen der Alta har vunnet alle disse kampene, og på La Manga spilte Alta sin generalprøve før seriestart mot NIL – Trysil, som endte 1-1.

Altas trener Isak Ole Hætta har forsterket laget med blant annet Vegard Braathen (på lån fra Tromsø), Aldin Softic (ukjent) og Jay Needham (Puerto Rico Islanders). Førstnevnte spilte for Alta også i fjor høst, og gjorde tydeligvis sakene sine såpass bra at Hætta ville se han i Alta drak, også denne sesongen.

Glasskulas tips:

Som tidligere nevnt har KIL hentet mange nye spillere før denne sesongen, og konkurransen om de forskjellige plassene er derfor veldig hard. Derfor er det veldig vanskelig for glasskula å prøve å sette sammen et lag. Men det som er ganske sikkert er at de langtidsskadde spillerne Koffeld, Månsson og Larsen ikke spiller. Hvis vi allikevel skal sette opp et lag mot Alta, så blir det slik:

Fredrik Eriksen – Guiomar, Johansen, Ryen, Makumbu – Berg Hansen, Sylling Olsen, Torp – Tuelo Johannesen, Samuelsson, Moen.

Som noen kanskje vil legge merke til så har vi ”vraket” Strømnes, men det sier egentlig det meste om spillerstallen som Thomas Berntsen har før det braker løs mot Alta. Det er rett og slett så mange gode spillere å velge mellom, så vi lar Strømnes varme benken ifra start, så er det bare å vente til søndag for å se om Berntsen gjør det samme.

Det som er det viktigste på søndag, er at vi starter sesongen på en god måte og at kampen mot Alta gir KIL selvtillit for fortsettelsen. Så det som er viktig og som hadde vært utrolig godt er hvis KIL står med 3. poeng da klokka passerer ca 19.50 på søndag.

Vi tror KIL vinner kampen, og kanskje også leder tabellen? KIL skal rett og slett være et så mye bedre lag enn Alta, så det kan hende at KIL ikke bare vinner, men at vi vinner med mange mål.

Slik tror vi kampen ender: KIL – Alta: 4-0
Målscorere: Andreas Moen (2), Magnus Sylling-Olsen og Ørjan Berg-Hansen


Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud