Neste kamp
Kongsvinger - Kvik Halden
09.05.2021, 15:00
Forrige kamp
Florø - Kongsvinger n - n
01.05.2021, 13:00
Glasskula: Kongsvinger - Raufoss
«Nå går det fort til jul, sa folk!»


Og for at det ikke skal bli som i Alf Prøysens klassiker «Bygda som glømte at det var jul», så vil Glasskula denne gang hjelpe a mor med litt sølvpuss, husvask og baketips. Det kan virke som mor sjøl, altså KIL, fortsatt har en del å gå på i julestria. Glasskula er etter hvert blitt så speilblank etter timevis med gnikking at den begynner å miste fargen. Hadde det vært Aladdins lampe vi pusset før hver kamp hadde ånden fått det like travelt som kjerringa i ordtaket i neste avsnitt. Det er ingen tvil om at vi trenger litt magi nå i serieinnspurten. Den magien må nok spillerne i hovedsak stå for selv.

«Som julekvelden på kjerringa» kunne passet på KIL i år. Det virker som brorparten av spillerne plutselig har glemt at OBOS er en liga med beintøffe oppgjør der alle slår alle, og fint lite kommer gratis. Altfor mange har også glemt hvor målet står og hva som skal til for å få ballen inn i nettmaskene. 23 scorede mål til nå er ikke direkte imponerende. Spesielt ikke når KIL de siste åra har vært kjent for god kontrings og angrepsfotball. Glasskula har undersøkt litt tips til hvordan få gammelt sølv til å glinse: 1. Aluminium og bakepulver, 2.Eddik og Zalo og 3. Tannkrem. Vi overlater til materialforvalter Biffen å velge hvilke produkter som passer best for KIL.

«En god dag kommer aldri for sent». Det burde være mulig å gjenskape tidligere års gode minner og prestasjoner. Er det virkelig så vanskelig å huske hvordan snøen som falt i fjor så ut? Og med det mener jeg å tørre å stole på seg selv og jobbe sammen. «Med godt samhold kan selv de svakeste vinne».

Mor må nå før jul vaske ekstra godt i kriker og kroker, fra golv til tak. Ikke et eneste baklengsmål eller forsvarstabbe skal det være igjen resten av sesongen. Vask med lut og salmiakk. Her hjelper de ikke med en tørrmopp og microfiberklut.

Det har gledet mange å se en klar forbedring i vinnervilje og angrepsfotball i de siste kampene. KIL har ikke tapt på 4 kamper. Det er en positiv trend. Martin Hoel Andersen har viste seg som den måltyven han skulle være. «Det er godt med nye sko, men de gamle sitter best», heter det også. Det er fortsatt ikke for seint å håpe på at Adem kan finne scoringsformen. For sistnevntes situasjon er det lett å bli påmint at «Medgang avler motgang». Glasskula er usikker på skadeomfanget i spillertroppen. Martin Vinjor har løpt som en vind og skapt mange sjanser i den senere tid. Rykter vil ha det til at han har slitt med strekk. Vi savnet også midtbaneturbo Qaka mot Øygarden sist. Han har i de to kampene han har spilt vist vei med innsats og god ballkontroll. Glasskulas redaksjon hadde forleden en diskusjon om nettopp Qaka eller Quaka eller Kaka eller ja, hvordan var det nå igjen? Nå mot jul kan man jo glede seg til et mylder av kaker.

«Smaken er som baken» heter det. Om du gleder deg mest til sirupstynnkake, kransekake, krumkake, pepperkake eller rett og slett noen brune pinner vites ikke. Fattigmann kan det i verste fall bli nok av etter jul. Og i høst har tankene på bakeprodukter man bare får kjøpt i Amsterdam også vært savnet for enkelte.

Glasskula lovet innledningsvis litt husmorhjelp også på kjøkkenet. La oss håpe oppskriften slår til for «Det er ille å bake og aldri smake». Vi syns vi har fått for dårlig betalt i poeng etter den innsatsen gutta har lagt ned. Djevelen ligger ofte i detaljene, og det er små marginer før det snur. Bakermester Nystuen kan jo gjerne prøve denne på søndag.

Vinneroppskrift: (Inspirert av Saftig kake med Sprite)

Kakerøre
150 g smør
60 g sukker
5 stk egg
0,5 l Sprite
550g hvetemel
2 ts Sitronskall
0,5 ts Bakepulver

Glasur
3 dl melis
2 ss Sprite
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1 Pisk spillerne og sukker til en luftig smørkrem
2 Pisk inn et og et innl-egg. Pisk med 30 sekunder med hvert innl-egg
3 Vend inn sprite, hvetemel, sitronskall og bakepulver. Vend spillet når det er mulig
4 Ha røren i en ferdigsmurt kakeform og stek på 100 graders innsats i 90 minutter. Sjekk med kakenålen mot slutten av steketiden for å se om kaken er ferdig. Dersom det henger igjen kakerøre på pinnen bør den stekes litt til eller bytte av spillere må vurderes.
5 La spillerne avkjøle seg før du tar på glasur
6 Bland sammen melis, magi, blod, svette, tårer til en jevn glasur. Tilsett litt ekstra Sprite eller sitronsaft hvis du vil ha en tynnere glasur
7 Topp den avkjølte Vinnerkaken med glasuren.

«Bok alene gjør ingen klok, sa kjerringa hun svidde grøten med nesen i kokeboka». Glasskula tror at poengfangsten kommer ved å lytte til og følge de gamle ordtakene. «Man fanger ikke fisk med tørre never». «Det skal nok gå om Gud vil og redskapen holder, som mannen sa.» Og husk: «En god vilje drar et stort lass».

Raufoss var før sesongen spådd av mange i bunnen. Men det nyopprykkede laget fra Toten har vist seg som en steier. De har vært gode, men også ustabile. De gule har slått topplag, men vært dårligere mot bunnlagene. Etter en seier har det ofte blitt tap i neste kamp. Det er bra for KIL, for i forrige runde vant Raufoss 2-0 over Lillestrøm på Nammo stadion. Vi håper at trenden og statistikken fortsetter.

Glasskula håper og tror at magien og spenningen lever videre. Som de fleste vet er det «håp i hengende snøre». «Gammel kjærlighet og gamle branner blusser lett opp igjen», heter det. Så la oss alle støtte laget maksimalt nå like før julestria. Husk det er bare 4 år siden kvelden i Drammen.

«Det er jul bare en gang i året, mens påske er det hvert år». Hvis publikum, spillere og alle gode krefter samarbeider vil julenissen levere magi. «Om hundre år er allting glemt» gjelder ikke for fotballkamper. Resultatet vil stå der til evig tid.

God jul (og god kamp)!

«Nå skal vi se! sa den blinde til den døve»: Sluttresultat: 1-0 til KIL.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud