Neste kamp
KIL - Elverum
06.02.2021, 13:00 Treningskamp
Glasskula: Kongsvinger - HamSkam
Det året det var så bratt..


Livet som KIL-supporter har aldri vært lett. Og det Herrens år 2020 er intet unntak. Dette er året er spesielt uten at det er helt enkelt å sette fingeren på hva. Det er merkbart blant supporterne og det er merkbart i spillergruppa. Tomme tribuner er det over alt i disse tider, men det er liksom som at tomheten og stillheten blir enda tydeligere nå. Nå som det har blitt det året det er så forferdelig bratt. Det er jo nå gutta i rødt og hvitt trenger den 12. mann som mest. Det er nå vi skulle skreket oss hese, skjelt ut linjemann og ropt «Kom igjen, Vinger!».

Sjelden har klubben virket så godt forberedt som i år med nytt trenerapparat og spillergruppe på plass tidlig. Men så kom pandemien over natta nesten og verden er ikke til å kjenne igjen. Ikke KIL heller.

Forventningene og målsettingen var høye i mars, men da kampene endelig kom i gang langt utpå sommeren gikk det ikke slik mange håpet før sesongen. KIL hadde gjennomført gode treningskamper, var optimister og hadde økonomien på stell, men de sluttet liksom plutselig å fungere som et fotball-lag. Til tross for en herlig krigeseier borte mot lillebror på Hamar, har årets sesong vært en hvileløs vandring mellom tvil og tro. Høsten blir mørkere for hvert minutt som går, og det er ikke bare på grunn av årstiden. Det som en gang var en sikker oppskrift, nemlig at KIL er et høst-lag, begynner å se ut som en fattig trøst. Vi kaver i bunnen av tabellen og klarer ikke å få med oss de nødvendige poengene for å gjøre et byks på tabellen. OBOS-ligaen er som den alltid pleier å være. Alle lag slår alle og det er jevnt på tabellen. Vinner man to kamper på rad så kan man ofte snakke om kvalik til opprykk kontra nedrykk. Sånn sett er det ikke lov å gi opp.

Det er tatt grep. Nye spillere har kommet inn portene da gamle helter ikke fikk det til. Og visst har det spillemessig gått bedre i perioder. Men dessverre har poengfangsten vært altfor mager og det ser virkelig ikke bra ut. Vi klarer ikke å score nok mål og fortsetter å gjøre feil som avgjør kampene til vår disfavør. Det er vondt. Veldig vondt. For alle. Men tro har flyttet fjell før og laget vil reise seg. Å komme tilbake til seg selv har vist seg nesten like vanskelig som å finne en vaksine for det berømte viruset. Men også det kommer til å løse seg. Til slutt.

Glasskula tror at det meste sitter i hodet. Vi vet at KIL-gutta kan spille fotball. De har levert før, og kommer til å gjøre det igjen. Men det begynner å haste. Kampen på fredag er den kampen i året det ikke er lov å tape. I andre magre år har seier mot grønnbuksene fra Mjøsas bredd vært nok til at sesongen har vært godkjent uansett nesten. Og nok en seier mot de hjemme på fredag kveld vil sørge for ei gild helg. Og hva er bedre enn å snu en dårlig trend enn mot akkurat Ham Skam.

Mika har snart testa ut alle tenkelige kombinasjoner og varianter av spillere og formasjoner. Man hadde jo håpet på litt finsk sisu (finsk uttrykk for indre kraft og pågangsmot ifølge wikipedia) når man ansatte en kar fra de tusen sjøers land. Foreløpig har det ikke vært nok av det. Kanskje han skal prøve seg på noen finske besvergelser fra Finnskogen i stedet. Han bør i hvert fall ha alle forutsetninger for å kunne fremføre dette med patos og tyngde. Eller så får vi alle skrive brev til julenissen i Rovaniemi. Det nærmer seg jul. Og ingenting skal forbli uprøvd.

Det vil ikke forundre Glasskula om vi klarer å kødde det til på hjemmebane mot Rekdals lilleputter. Man frykter et stygt 0-2 tap. Dermed blir også det desiderte bunn-nivået nådd i 2020 før det snur i neste kamp mot Sogndal. For KIL skal selvfølgelig ikke rykke ned.

Fotball er bare fotball. Men som de fleste vet også så mye mer. Kjære KIL spiller! Neste gang du drar må deg den røde drakta. Husk at du spiller for mer enn 3 poeng. Kjemp for livet! Spill for de frivillige som står i inngangen, i kiosker og vakter. Spill for alle de gamle og trofaste tribunesliterne som har stått der siden 80-tallet og lenger. Spill for Raggen. For ungene som trenger å ha noen lokale helter. Spill for Levi øverst oppe på stillaset. Kjemp for Mika og Espen! Kjemp for Adrian! Kjemp for hverandre! Det betyr noe. Og sammen er vi sterke!

Forza Vinger!Del på facebook
Kommentarer


Kjære Kil-spillere! Risset av dere alle tunge tanker. Tenk positivt og trå til med alt dere har i kampen mot Ham Kam. Vinn denne kampen for dere selv og alle oss som støtter dere. Lykke til!
Av Svein Sunde på 24.09.2020 - 11:40:19

Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud