Neste kamp
Grorud IL - Kongsvinger
07.12.2020, 13:00
Forrige kamp
Kongsvinger - Stjørdals-Blink 3-2
21.11.2020, 15:30
Glasskula: Kongsvinger - Åsane
Mange nye karer skal for første gang spille i rød drakt for hjemmelaget på Gjemselund. Vi det hjelpe oss til seier?


Ny mulighet for tre poeng venter mandag når play-off jagende Åsane kommer på besøk til det vaklende Fort Gjemselund. Skal Mikas menn pynte på den elendige hjemmestatistikken, eller blir det nok en kamp der KIL-fans må irritere seg grønne over manglende avslutninger og uendelige kortpasninger på egen banehalvdel.

Det er på tide å gi Åsane en skikkelig velkommen tilbake til Kongsvinger, etter en sesong som for oss har vært laaaaaaaaaaangt under det vi kan akseptere.

Mange hadde før sesongen ventet at laget som til daglig lever i skyggen av Brann skulle få et brått og tungt gjensyn med det nest øverste fotballnivået i Norge. Men laget har imponert og ligger på en fin 6.plass. Bare ett poeng bak Lillestrøm.

KIL derimot roter rundt i bunnen av tabellen og innehar den utsatte 13.plassen. Kun to poeng foran Strømmen som ligger på kvalikk.

Men det er optimisme å spore på Lunden. Nystuen har holdt hva han lovet og hentet inn nye spillere. Lørdag ble den franske keeperen Riffi Mandanda klar for KIL. Han er med i troppen mandag, men starter mest sannsynlig på benken.

Nykommerne Martin Hoel Andersen, Mac Laham, Per-Magnus Steiring og Herman Solberg Nilsen får trolig sin hjemmedebut mandag ettermiddag. Hoel Andersen og Steiring startet begge oppgjøret mot Ulf tidligere denne uka.

Etter oppgjøret mot Ulf tirsdag pekte Glåmdalen på det mange KIL-fans har ment lenge; at Adem Guven snart bør få hvile. Vi tror Mika har lært seg såpass med norsk at han fikk med seg budskapet i kommentarartikkelen til Henning Danielsen. Spørsmålet er om Langrekken og Hoel Andersen utgjør spissparet eller om de to blir for like typer.

Det blir nok en tøff batalje på Gjemselund. Åsane kommer fra solide 5-1 hjemme mot Jerv, der Håkon Lorentsen og Senai Hagos sto for showet alene. Førstnevnte satte inn tre mål, og sistnevnte hadde tilsvarende like mange assist. KILs vaklende forsvar skal få noe å bryne seg på.

For å gjøre KIL-fansen litt mer nervøse så tilføyer vi at nevnte Lorentsen og Henrik Udahl alene har scoret 19 seriemål i år. Og lurer du på hvor bra dette er så kan det nevnes at KIL kun har scoret 14 mål i år.

Trøsten får være at bergenserne slipper inn litt mer enn et mål i snitt pr kamp. Oppmuntringen ligger dog hos statistikken til fozzum.com som viser at KIL har vunnet tre av tre oppgjør mot Åsane på Lunden. Skal vi få fire av fire nå?

Det er på tide at KIL begynner å levere trepoengere og mål. Mika har fått flere nye spillere den siste drøye uka, og det hviler et større press over finnen enn tidligere. Klarer han ikke å levere bedre med 5 nye spillere inn spørs det hvor mange kamper det går før finnen sitter på Gardermoen og venter på Finnair tilbake til de tusen sjøers land.

Glasskula er optimistisk og tror på 3-2 seier til KIL. Marklund, Hoel Andersen og Ludde scorer vært sitt.
Del på facebook
Kommentarer


Navn:
Tekst:
Spørsmål: 1+1=? (sikkerhet mot spam)
Siden er programmert og designet av Håkon Teigen Lund. All grafikk er laget av Magnus H Ruud